Om Artistique

Varför våran dansskola?

“Vi är en dansskola som vågar gå från leken till den riktiga dansen, skapa och utveckla din eller ditt barns självkänsla. På Artistique vänder vi oss till alla som vill lite mer med sin dans. Vi lägger mycket vikt vid varje individ och jobbar med den viktiga kontakten mellan lärare och elever, samt elever emellan. Vi ÄR DANS och brinner för kulturen, därmed ger vi dig kvalité och kunskap med en personlig atmosfär!

|Vi riktar oss till dig som vill mer för att utvecklas inom dans / musikal|

|Vi är en privat dansskola som ger dig en individuell utveckling genom vår mångåriga kunskap|

|Kvalité och gemenskap ger dig en trygg och inspirerande utveckling med glädje i fokus|

|För dig som dansar för att bara ha skoj har även du hittat helt rätt, dansa 1 dag i veckan eller 2, du bestämmer helt själv hur mycket du vill dansa|

|Terminsvis får elever på Artistique medverka i våran dansproduktion på Stora Teatern.*

Photo by: Storm design foto.

Pernilla Ekstrand

Grundare och konstnärlig ledare Artistique Dance & Performance.

Utbildad licensierad professionell dansare vid yrkesdansutbildningen på Balettakademien.
Sedan dess har Pernilla erfarenhet från att ha tränat och koreograferat elit konståkare, gymnaster och dansare. Samt utbildat dansare på gymnasienivå. Yrkes erfarenhet som dansare sedan år 2000.
Idag har Pernilla undervisat i dans för barn/undom och vuxna i över 20 år.
I 8 år har hon varit koreograf och konstnärlig ledare både på och utanför isen för 2 av Sveriges landslag i Synchronized Skating som under åren nåt fina placeringar på internationella tävlingar. Läs mer www.gkksynchro.se. Team Boomerang, Team Convivium och Team Karisma.

Det var hösten 2003 som Pernilla gjorde sitt stora genombrott som  koreograf och dansare till bla. Fotbollsgalan, Jarowskij och Volvos föreställningar runtom i Europa för Volvo AB.
Danspedagog på Angeredsgymnasiet 2006+ 2007+ 2008.

Efter det var Artistique nästa stora steg. På egen hand skulle den nya dansskolan skapas. Något som Pernilla sedan barnsben drömt om, en dansskola med personlighet, kvalité, kompetens och karraktär. Ny personal rekryteras och genombrott på nytt, efter 2 barn kom till världen, blev år 2010.

My Josefsson

“Vice verkställande ledare Artistique Dance & Perform”

My är en energisk danslärare som inspirerar dig ut i fingerspetsarna. Gedigen danserfarenhet i 20 år och en bred kunskap inom många dansstilar. My har medverkat i olika danstävlingssammanhang genom åren samt varit anlitad koreograf för olika dans och teater föreställningar i Göteborg, Malmö och Stockholm. 
Hon har koreograferat dansare bakom Lina Hedlund från Alcazar, La Gaylia från Talang och John Lundvik från Melodifestivalen.
Hon har arrangerat olika dansshower och modevisningar på bla Berg 211.
My var anlitad koreograf för Pride Festivalens artist Kuba Jasiecki och även anlitad koreograf för en av Sveriges OS-konståkare Adrian Schultheiss. 
År 2016 blev hon utsedd till 3:e bästa Gruppträningsinstruktören inom Dans i Sverige.
My älskar all form av dans. Hon tycker om att jobba på bredden inom dansen och väljer att använda många olika dansstilar för att få ett så konstnärligt uttryck som möjligt. Hon älskar att ständigt få utvecklas själv lika mycket som att få lära ut och inspirera elever att nå sina mål i drömmar med dansen.
 
My driver och är nyckel personen för Artistiques crews Blended Crew och Confident Motions
 
 
Utbildad på den 3-åriga Danslinjen på Hulebäcksgymnasiet. 
Twisted Feet Dance Academy.
Artistique Danslinjen.
Zumba ZIN Utbildad 2013.
3:e Bästa dansinstruktören i Sverige 2016 @FitnessGalan Guldhjärtat.
Certifierad Girls Wellness Academy Ambassadör 2015.

Marie Frost

Marie är uppvuxen i Skåne men bor numera i Göteborg. Utbildad inom musikal och har sedan 2012 arbetat inom show buisness, både på scen och producerat egna shower. Hon är en erfaren pedagog och har en härlig energi som smittar av sig.

På Maries musikalklasser jobbar vi med sång, text, dans och uttryck.
Att våga, att utmana sig själv, ha roligt och att bli trygg i sig själv på scen.

Musikal.artistique@gmail.com

Marina Nilsson

Marina är utbildad vid Artistiques 2-åriga dans och pedagogik utbildning. 
Genom åren har stilarna varit många i allt från Lindy Hopp, Commercial, Magdans till Salsa och Burlesk men det är kärleken till Baletten och Showdansen som tagit över allt mer.
Marina har även varit medlem i det professionella showteamet ”Yassbalett” på den Kubanska dansskolan ”Escuela Cubana de danza” där de uppträdde regelbundet på både Stockholms & Göteborgs showscener.
Det var även här som kärleken till undervisningen tog sin form.

”På mina klasser kommer jag lägga mycket fokus på att utveckla din personliga dans karaktär, detta gör vi genom grundläggande jazzteknik, dansstyrka och roliga utmanande dansövningar. Maila mig gärna för mer info.”

artistiquemarina@gmail.com

 

MARINA EKLUND

Zin utbildad Zumba instruktör. Hon har nu många års erfarenhet av Zumba som hon sprider med glädje bland våra motionärer! Vi är stolta som även kan skicka ut henne som konsult på andra träningsanläggningar pga hennes fantastiska kunskap. Marina kör även en Zumba med mer fokus på Styrka, Zumba Toning och även nyheten Zumba Step.
Ta del av Marinas härliga energi på måndagar och söndagar!

Jenny Balkerud

Ansvarig ledare 1-åriga danslinjen

Är utbildad dansare och danspedagog vid Iwanson International i Munchen där hon tog examen år 2016.

Jenny har pedagog examen i Jazz, Modernt, Balett, Yoga och Barndans.
Därefter har Jenny undervisat på flertalet skolor och utbildningar runt om Göteborg. Hon är utbildad yogalärare och numera osteopat-student. 

Hon är ansvarig för vår ettåriga förberedande dans och pedagogiklinje och är även tränare för APC. Det fantastiska med dansen är glädjen och att få ett sätt uttrycka sig. 

Det viktigaste av allt under en dansklass är att ha kul och försöka hitta nya uttryck.

Hennes mål är att varje klass skall vara utmanande och hon brinner för att se den individuella utvecklingen hos eleven!

Madeleine Jonsson

Madeleine bor i Göteborg och arbetar som frilansdansare och koreograf.

Hon utbildade sig på Schillerskas yrkesdansprogram för att sedan ta sin examen i moderns dans på London Contemporary Dance School. Hon har medverkat i projekt där hon bland annat arbetat med koreografer som Didy Veldman, Heidi Vierthaler och Clara Sjölin. På senare tid har hon fokuserat mer på att skapa egna verk, samt att undervisa i dans. 

 

Foto: Mehdi Javdani

Tanja Andersson

Frilansar som dansare och koreograf, har spelat föreställningar på Dansens Hus, Riksteatern, Borås Stadsteater samt flertalet tillfällen på scenen Atalante i Göteborg och skapar föreställningar på sin hemmascen i Fiskhamnen. Jobbar även med musiker, konstnärer och skådespelare i olika projekt som t ex dansfilm, performance och koreografi för teater.
Utbildad i Sverige, New York och Finland inom dans och danspedagogik.
 
På mina klasser är fokus på olika contemporary tekniker/ stilar och det egna skapandet och uttrycket tillsammans med pepp, flås och dynamik.

Lina Lindqvist

Jag ger dig mallen och verktygen, men du måste färglägga” det är mitt motto på mina klasser. Jag vill se mina elever utveckla sin individualitet och hitta sitt självförtroende i dansen. För mig är danssalen platsen där jag mår som bäst och det är mitt mål att du ska känna samma sak. Mina hjärtebarn är Commercial hiphop och streetdance.
 
Jag är utbildad på Gislaveds gymnasiums estetiska program och på Artistique dance and perform. Jag sätter ständigt upp nya mål för att utvecklas tillsammans med mina elever. 
Jag ser mig själv som en danslärare in the making och det hoppas jag att jag aldrig blir färdig med. Parallellt med dansen har jag även en ständigt pågående resa med kropp och sinne i yogans värld, något som för mig är något fantastiskt att kombinera intensivt dansande med. Mitt yogacertifikat har jag från Bali yoga school.

KAROLINE ANDERSSON

Karoline har dansat sedan barnsben. Som liten var det barnbalett, idag är det dancehall, comerciellt, jazz, hiphop och high heels. Hon började på artistique 2017 och har sedan dess funnit en glödande passion för dansen vilket resulterade i den 1-åriga dans- och pedagogikutbildningen 2021/22 på Artistique.
Hon har även praktiserat för flera lärare på skolan under 2 års tid, för att fördjupa sig i dansläraryrket. Nu testar hon sina vingar med egna dansklasser. För Karoline är ”dansglädje” nyckelordet som tillsammans med energisk glädje och värme ringar in hennes klasser. Hon har även en bakgrund med att jobba med barn på förskola och på ideella sommarläger för KFUM. Dessutom har hon varit både gymnastikledare och gymnast under flera år.
 
Photo by: Sven Andersson

Emma Johansson

Emmas stora passion för dans och andra uttrycksformer som sång och teater har funnits med henne sedan hon var liten. Hon har alltid varit aktiv i olika former av kultursammanhang och genom åren har hon medverkat i ett flertal musikaler och revyer. Några exempel är Copacabana, Cats, Hairspray och La Cage Aux Folles producerat av Revymakarna i Skövde. Emma har också varit en del av Falköpings lokalrevy Teaterboven.

Emma har flera års erfarenhet av både undervisning av barn och ungdomar i dans och varit träningsinstruktör i olika träningsformer. Nu utbildar hon sig via Artistiques dansutbildning. Med Emmas breda bakgrund i kombination med nya tekniska och pedagogiska kunskaper kommer hon att erbjuda glädjefyllda och inspirerande danslektioner för sina grupper. “Mitt mål är att få “tända stjärnor”. Mina elever är mina stjärnor och min uppgift är att få de att lysa starkt med hjälp av dansglädje, musikalitet, teknik och spännande kombinationer. I de allra minsta barngrupperna hittar vi fram till den magin genom rytmikövningar och utforskande danslekar”

 
 

Ebba Setterborg

Ebba är en engagerad och duktig dansare som nu även kliver upp och börjar undervisa hos oss på Artistique. Ebba har dansat i snart 13 år och är en otroligt bred dansare med kunskaps inom både de klassiska stilarna och de urbana streetdansstilarna.

Hon är en av medlemmarna i danskompaniet Blended Crew och har genom det fått jobba som dansare bakom artister som LaGaylia Frazier, John Lundvik och Lina Hedlund samt dansat i diverse shower och produktioner runt om i Göteborg. Hon har även medverkat i ett flertal danstävlingar i och utanför Göteborg -ihop med sitt crew men även som freestyledansare. Hon har medverkat i den prestigefyllda danstävlingen STREETSTAR 3 gånger ihop med Blended Crew.

Ebba älskar att dansa eftersom det är en fin konstform att uttrycka sig genom. Det är även en stor källa till hennes glädje då den får en att känna sig fri. Dansen förenar även människor.

Nu ser hon fram emot att också få börja undervisa och sprida sin kunskap vidare bland fler taggade dansare.

Karin Björneloo

Karin Björneloo är utbildad yrkesdansare vid Iwanson International School if Contemporary Dance i München, Tyskland och har sedan dess arbetat med dans, koreografi och mycket utbildning av lärare, pedagoger och instruktörer. Arbetar runt om hela Norden med event, klasser och utbildningar som mastertrainer för det värdsledande fitnessföretaget Les Mills och brinner alltid för pedagogik och en känsla av att alla skall kunna vara med! Älskar all typ av dans men har ett extra stort hjärta för contemporary och jazz!”

 

Stora teatern

*Detta är en omfattande och professionell produktion där elever över ca 6 år erbjuds att delta. Artistique är en av få aktörer som fått äran att dansa 2 ggr per år här. Produktionen innefattar olika parametrar av professionell inställning och kunskap vid detta evenemang, både på och bakom scen.
Varje dansgrupp kommer delta med en kortare koreografi med sin dansgrupp. Tolkning, samarbete och budskap är en viktig del. I takt med att eleven utvecklas och blir äldre bör eleven delta i flera danskurser för bästa dansutveckling. Idag har många elever på Artistique utvecklats till bland de bästa dansarna och koreograferna i göteborg. Detta genom exempelvis scen och produtkions erfarenhet från den professionella scenen|