Om Artistique

Varför våran dansskola?

“Vi är en dansskola som vågar gå från leken till den riktiga dansen, skapa och utveckla din eller ditt barns självkänsla. På Artistique vänder vi oss till alla som vill lite mer med sin dans. Vi lägger mycket vikt vid varje individ och jobbar med den viktiga kontakten mellan lärare och elever, samt elever emellan. Vi ÄR DANS och brinner för kulturen, därmed ger vi dig kvalité och kunskap med en personlig atmosfär!

|Vi riktar oss till dig som vill mer för att utvecklas inom dans / musikal|

|Vi är en privat dansskola som ger dig en individuell utveckling genom vår mångåriga kunskap|

|Kvalité och gemenskap ger dig en trygg och inspirerande utveckling med glädje i fokus|

|För dig som dansar för att bara ha skoj har även du hittat helt rätt, dansa 1 dag i veckan eller 2, du bestämmer helt själv hur mycket du vill dansa|

|Terminsvis får elever på Artistique medverka i våran dansproduktion på Stora Teatern.*

Photo by: Storm design foto.

Pernilla Ekstrand

 • info@artistique.se
 • 073-5108027
 • Photo by: Storm design foto

Grundare och konstnärlig ledare Artistique Dance & Performance.

Utbildad licensierad professionell dansare vid yrkesdansutbildningen på Balettakademien.
Sedan dess har Pernilla erfarenhet från att ha tränat och koreograferat elit konståkare, gymnaster och dansare. Samt utbildat dansare på gymnasienivå. Yrkes erfarenhet som dansare sedan år 2000.
Idag har Pernilla undervisat i dans för barn/undom och vuxna i över 20 år.
I 8 år har hon varit koreograf och konstnärlig ledare både på och utanför isen för 2 av Sveriges landslag i Synchronized Skating som under åren nåt fina placeringar på internationella tävlingar. Läs mer www.gkksynchro.se. Team Boomerang, Team Convivium och Team Karisma.

Det var hösten 2003 som Pernilla gjorde sitt stora genombrott som  koreograf och dansare till bla. Fotbollsgalan, Jarowskij och Volvos föreställningar runtom i Europa för Volvo AB.
Danspedagog på Angeredsgymnasiet 2006+ 2007+ 2008.

Efter det var Artistique nästa stora steg. På egen hand skulle den nya dansskolan skapas. Något som Pernilla sedan barnsben drömt om, en dansskola med personlighet, kvalité, kompetens och karraktär. Ny personal rekryteras och genombrott på nytt, efter 2 barn kom till världen, blev år 2010.

My Josefsson

 • my@artistique.se
 • Photo by: Sven Andersson

“Vice verkställande ledare Artistique Dance & Perform”

My är en energisk danslärare som inspirerar dig ut i fingerspetsarna. Gedigen danserfarenhet i 20 år och en bred kunskap inom många dansstilar. My har medverkat i olika danstävlingssammanhang genom åren samt varit anlitad koreograf för olika dans och teater föreställningar i Göteborg, Malmö och Stockholm. 
Hon har koreograferat dansare bakom Lina Hedlund från Alcazar, La Gaylia från Talang och John Lundvik från Melodifestivalen.
Hon har arrangerat olika dansshower och modevisningar på bla Berg 211.
My var anlitad koreograf för Pride Festivalens artist Kuba Jasiecki och även anlitad koreograf för en av Sveriges OS-konståkare Adrian Schultheiss. 
År 2016 blev hon utsedd till 3:e bästa Gruppträningsinstruktören inom Dans i Sverige.
My älskar all form av dans. Hon tycker om att jobba på bredden inom dansen och väljer att använda många olika dansstilar för att få ett så konstnärligt uttryck som möjligt. Hon älskar att ständigt få utvecklas själv lika mycket som att få lära ut och inspirera elever att nå sina mål i drömmar med dansen.
 
My driver och är nyckel personen för Artistiques crews Blended Crew och Confident Motions
 
 
Utbildad på den 3-åriga Danslinjen på Hulebäcksgymnasiet. 
Twisted Feet Dance Academy.
Artistique Danslinjen.
Zumba ZIN Utbildad 2013.
3:e Bästa dansinstruktören i Sverige 2016 @FitnessGalan Guldhjärtat.
Certifierad Girls Wellness Academy Ambassadör 2015.

Susanne Norenius

Mitt namn är Susanne och jag är uppvuxen i Falun där jag började dansa och tävla i disco när jag var 10 år. Min dansresa fortsatte när jag började på dansprogrammet på Haraldsbogymnasiet då jag fick lära mig modernt, jazz och balett. Efter studenten flyttade jag till München, Tyskland, där jag utbildade mig till professionell dansare på Iwanson International School of Contemporary Dance. Under studietiden fick jag träna i flera olika stilar och tekniker främst inom modernt och jazz. Sedan examen har jag jobbat som frilansare runt om i Europa bl a på statsoperan i Nürnberg och Rijeka, gjort improvisationsföreställningar på museum i München och Augsburg, varit med i danstävling i Florens och gjort diverse uppträdanden på mässor, festivaler och andra event. Under en dansklass tycker jag det viktigaste är att ha kul och uppmuntra eleverna att själva känna sig motiverade till utveckling.

📧 susanne.artistique@gmail.com

Ida Nash

Ida Nash är hemma i Sverige och har kommit till oss på Artistique. Hon har uppträtt med Madonna, the Backstreet boys och Liam Payne ifrån One Direction. Hon har dansat i musikvideos för Major Lazer, J.Balvin, Maluma med flera. Under en period var hon både eld/magi assistent samt dansare i Broadway showen ”The Illusionists”. Ida har spelat in reklamfilmer med huvudroller för stora företag som Adidas, Apple och Cadillac.

Joanna Hedbrandh

Joanna Domanska Hedbrandh
Jag är dansare, koreograf och dans pedagog och har studerat i balett skola M.M Szewczenko och på AHE Akademien i Polen.
Dans var alltid min största passion och att befinna sig på scen var min prioritet. Jag har jobbat med bland annat De Stilte dance company, Grand Theatre Lodz, Nilla Björkman och Marina Abramović. Stilar och teknik jag undervisar är balett, nutida/contemporary, improvisation och dans teater. Förutom dans är jag pilates intruktör och kostrådsgivare.
På Artistique undervisar Joanna i:
Contemporary fusion, contemporary jazz, barre och blended crew.

Linda Bergenheim

📧 linda.artistique@gmail.com

Utbildad musikalartist i London på The American Musical Theatre Academy of London.

Har sedan dess gjort London Tour och UK Tour av musikaler som bl.a. RENT, Dick Whittington, Sleeping Beauty, Merrily We Roll Along and Rocky Horror Picture Show.
Linda har undervisat i dans och musikal i såväl Sverige som England.

Linda har en härlig energi som smittar av sig. Linda brinner för uttryck och drivs av att möta nya utmaningar. Hon arbetar mycket med vad man förmedlar i en rörelse/ett ord. Linda är en stark sångerska och skådespelerska med många verktyg för att hjälpa dig utvecklas, som musikalartist behärskar hon de flesta dansstilar.

Linda vill sprida glädje med sina klasser och skräddarsy dem utefter gruppens önskemål.

MARINA EKLUND

 • marina.artistique@gmail.com

Zin utbildad Zumba instruktör. Hon har nu många års erfarenhet av Zumba som hon sprider med glädje bland våra motionärer! Vi är stolta som även kan skicka ut henne som konsult på andra träningsanläggningar pga hennes fantastiska kunskap. Marina kör även en Zumba med mer fokus på Styrka, Zumba Toning och även nyheten Zumba Step.
Ta del av Marinas härliga energi på måndagar och söndagar!

Jenny Balkerud

 • jenny.artistique@gmail.com

Ansvarig ledare 1-åriga danslinjen

Är utbildad dansare och danspedagog vid Iwanson International i Munchen där hon tog examen år 2016.

Jenny har pedagog examen i Jazz, Modernt, Balett, Yoga och Barndans.
Därefter har Jenny undervisat på flertalet skolor och utbildningar runt om Göteborg. Hon är utbildad yogalärare och numera osteopat-student. 

Hon är ansvarig för vår ettåriga förberedande dans och pedagogiklinje och är även tränare för APC. Det fantastiska med dansen är glädjen och att få ett sätt uttrycka sig. 

Det viktigaste av allt under en dansklass är att ha kul och försöka hitta nya uttryck.

Hennes mål är att varje klass skall vara utmanande och hon brinner för att se den individuella utvecklingen hos eleven!

Caroline Nithander

 • info@artistique.se

Caroline Nithander är utbildad i Stockholm och New York och har idag
undervisat i över 14 år.

Hon har bla koreograferat och
dansat i Eurovision Song Contest för Lettland,
Scandinavian Salsa Congress,
Gothia och Partille Cup, Dansevent på Scandinavium mm.
Caroline är en mycket erfaren koreograf och hennes produktioner brukar ta en på
djupet både kulturellt och tekniskt!
Grundare och huvudkoreograf till Göteborgsbaserade danskompaniet
Contemporary Art Dance. Hon har även startat ungdomskomaniet CAD-young och driver Artistiques dans crew Blended Crew tillsammans med My Josefsson.

På sina klasser lägger hon störst fokus på att hitta dansglädje, uttryck och passion.

Cattis Eriksson

 • Vikarie
Efter många år inom konståkningen tog dansen över mitt liv. All ledig tid spenderades i Artistiques lokaler och på andra dansskolor runt om i stan. Även på skoltid fick jag fördjupa mig i dansen, då på Hulebäcksgymnasiets danslinje.
Jag har under åren fått med mig flera olika dansstilar, bland annat jazz, modern dans, balett och hip hop.
Som 17-åring började jag undervisa i Hip hop och barndans på Artistique.
De senaste sex åren har jag även jobbat som gruppträningsinstruktör på gym men är nu riktigt glad över att vara tillbaka på Artistiques schema efter några års uppehåll (även om jag inte kunnat släppa det helt). På mina dansklasser vill jag att vi ska ha en härlig stund tillsammans, i en trygg miljö där vi utvecklas genom att jobba med uttryck, känsla och att våga. Varmt välkomna!

Tanja Andersson

Frilansar som dansare och koreograf, har spelat föreställningar på Dansens Hus, Riksteatern, Borås Stadsteater samt flertalet tillfällen på scenen Atalante i Göteborg och skapar föreställningar på sin hemmascen i Fiskhamnen. Jobbar även med musiker, konstnärer och skådespelare i olika projekt som t ex dansfilm, performance och koreografi för teater.
Utbildad i Sverige, New York och Finland inom dans och danspedagogik.
 
På mina klasser är fokus på olika contemporary tekniker/ stilar och det egna skapandet och uttrycket tillsammans med pepp, flås och dynamik.

Ebba Rapp

 • ebba.artistique@gmail.com

Jag är 18 år snart 19 och gå sista året på gymnasiet, det estetiska programmet med inriktning teater. Jag har dansat på artistique i snart tre år, där jag har dansat många olika stilar bland annat High heels, contemporary och lyrical. Jag dansade redan som barn, runt 10 år. Men har framförallt tränat konståkning i 12 år innan jag slutade och då ägnade mig åt ny cirkus i ca 5 år.

Lina Lindqvist

 • lina.artistique@outlook.com
Jag ger dig mallen och verktygen, men du måste färglägga” det är mitt motto på mina klasser. Jag vill se mina elever utveckla sin individualitet och hitta sitt självförtroende i dansen. För mig är danssalen platsen där jag mår som bäst och det är mitt mål att du ska känna samma sak. Mina hjärtebarn är Commercial hiphop och streetdance.
 
Jag är utbildad på Gislaveds gymnasiums estetiska program och på Artistique dance and perform. Jag sätter ständigt upp nya mål för att utvecklas tillsammans med mina elever. 
Jag ser mig själv som en danslärare in the making och det hoppas jag att jag aldrig blir färdig med. Parallellt med dansen har jag även en ständigt pågående resa med kropp och sinne i yogans värld, något som för mig är något fantastiskt att kombinera intensivt dansande med. Mitt yogacertifikat har jag från Bali yoga school.

LINA FRICK

 • info@artistique.se

Lina Frick har varit en aktiv dansare i många år och hon brinner för att undervisa. Lina jobbar även heltid som sjuksköterska på Sahlgrenska och är en oerhörd kompetens för oss.

Lina är utbildad vid Angereds gymnasiet 2006-2009 samt Artistique danslinje 2007-2010.

Lina har många års erfarenhet av att jobba med barn hos oss! De älskar hennes positiva energi som hon sprider runtom sig.
“Som elev hos Lina blir du inspirerad och delaktig av hennes fantastiska engagemang i dansen.”

Annika Müller

 • lundqvist_annika@hotmail.com

Dansen har alltid funnits i mitt liv och för några år sedan kände jag att jag ville få ut mer av mig själv och inspirera andra till den glädjen som dansen inneburit för mig.

Zumban kom in i mitt liv för 12 år sedan och jag blev frälst.
Hittade Artistique dansstudio för några år sedan och tog klivet 2017 och utbildade mig till Zumba Fitnessinstruktör.

Mitt mål är att få individen att släppa alla krav på sig själva och känna rytm och glädje i livet!


 

STORA TEATERN

*Detta är en omfattande och professionell produktion där elever över 6 år erbjuds att delta. Artistique är en av få aktörer som fått äran att dansa 2 ggr per år här. Produktionen innefattar olika parametrar av professionell inställning och kunskap vid detta evenemang, både på och bakom scen.
Varje dansgrupp kommer delta med en kortare koreografi med sin dansgrupp. Tolkning, samarbete och budskap är en viktig del. I takt med att eleven utvecklas och blir äldre bör eleven delta i flera danskurser för bästa dansutveckling. Idag har många elever på Artistique utvecklats till bland de bästa dansarna och koreograferna i göteborg. Detta genom exempelvis scen och produtkions erfarenhet från den professionella scenen|