Danskurser Göteborg

Vilken danskurs ska jag välja? – Börja läsa här och se vilken inriktning som passar dig bäst:

-Showgrupper: Passar dig som nybörjare och som gillar att blanda dansstilarna inom show såsom jazz, street och akrobatik mm.

-Danslinjen / Performance grupper / Crews: Är till för dig som dansat mycket och vill satsa mer på teknik / crew och bredd inom dansen.

-Inriktade dansstilar: Är till för dig som vill inrikta dig på en särskild dansstil såsom High Heels, Streetjazz, Jazz, Akrobatik, Feminine street, Hiphop commercial, Feminine streetjazz, Jazzteknik, Modernt, Balett, Contemporary Fusion, MTV-Fusion, Dancehall, Female Dancehall, Broadway Jazz och Musikal.

-Motionskurser: För dig som vill träna tex ZUMBA, PILATES och YOGA. Läs mer under rubriken YOGA/PILATES

-1 årig dans & pedagogiklinje: För dig som vill nå drömmen om att bli dansare eller pedagog. Läs mer här.

-BOOST YOURSELF: För dig som vill träna i längre utsträckning under året. Ett träningsprogram som stärker och bygger upp. Ingår i VIP- komplett, 5 veckor extra lång termin, går även att köpa till i efterhand.

Kontakta oss om du vill ha hjälp att välja, 0735-108027

Kursbeskrivningar

Kursbeskrivning

Nyheter i vår!

Ida Nash kommer ge er lite ny inspiration i tex;

Feminine vibes – med mycket inspiration ifrån Vogue, innehåller klassen linjer och starka arm rörelser till up-beat musik.

Streetdance– Med influenser från house, hiphop, popping, isolationer och floorwork kommer vi arbeta musikaliskt till den “vibe” som låten ger. Vi kommer även att köra lite freestyle innan och efter koreografin börjar. Något man gör på varje audition som dansare, men som även gör att vi kan hitta vår individuella röst i vårt eget kroppspråk. 

Lyrical Jazz – klassen innefattar jazzteknik, snurrar, kickar och diagonaler samt koreografi med fokus på det lyriska och känslan i musiken.

Contemporary – liknande lyrisk jazz med mer modern teknik. Även floorwork kommer erbjudas i kursen.


BARN – UNGDOMS KLASSER

SHOWGRUPPER
Här dansar du en kommersiell danskurs = showgrupp. Tillsammans med eleverna jobbar vi med koreografier i olika dansstilar. Kursen blir väldigt omväxlande och fartfylld, genom de fräckare och mer igenkännande dansstilarna såsom Street/Jazz.
Det du gillar mest, att dansa, är huvudsak för dessa grupper! Efter respektive grupps utveckling är målet att dansa så många olika dansstilar som möjligt. Läraren pratar med gruppen vid varje termins start för att se vad målen är för eleverna! Utifrån det kan vi blanda dansstilar så som tex Street-Jazz, Hiphop, Modernt, Jazz, Disco och Akrobatik. Alla utvecklas individuellt i takt med de olika inriktningar som gruppen är nyfiken på. Nybörjare eller tidigare erfarenhet av dans spelar ingen roll! Huvudsaken är att växa som person, dansa och ha kul! Superbra att kombinera både med Hiphop kurser och danslinjen tex.

DANSLINJEN
-för dig som dansat tidigare och vill gå vidare i kunskapsnivå.

DL finns i nivå 1-6  (från 6 år och upp till tonår)
För dig som vill gå vidare rent tekniskt med dansen och som vill bli en riktigt duktig dansare!
Denna kurs förbereder dig med goda klassiska grunder i tex Balett, Jazz, Modernt och Akrobatik och fortsättningsvis utvecklas gemensamt och individuellt i din grupp. Lyfta benen till huvudet eller snurra 2-3 varv i en piruett. Du bestämmer själv hur mycket tid du vill lägga på dansen.
Forma ditt eget schema och dansa 1 eller flera gånger per vecka. Kontakta gärna oss om du vill ha hjälp. Vi hjälper er att göra rätt gruppval.


Artistique Performance:
I dessa grupper kommer vi jobba med team känsla och med de elever som verkligen vill utvecklas inom dans. Koreografier kommer att arbetas fram med olika lärare och vi vill gärna se att de som deltar agerar professionellt och kommer att delta vid olika evenemang som efterhand kan komma att efterfrågas.
Vi kommer jobba intensivt och hårt som ett dance crew;) Men samtidigt skall fokus vara på att ha kul så klart. Ni kommer att lära er att anpassa er till flera dansare i samma grupp och att klara av det sociala spelet mellan olika erfarna dansare på ett proffsigt vis. Gruppen skall utvecklas tillsammans och få en bra sammanhållning. Vi kräver att ni tar minst 2-3 klasser i veckan. Att utvecklas parallellt med dansutbildning såsom tex dansgymnasie eller sportgymnasie är ett utmärkt sätt att få bredd i sin dans. Men vi är måna om att teknik och styrka tränas parallellt med denna klass för att klara av tempot och  kan komma att kräva att elevers deltagande i gruppen kan behöva kompletteras med andra kurser.


Akrobatik:
För dig som tycker att din lektion skall handla om akrobatiska trix. Detta skall ge dig både grunder i akrobatik, men även utveckla dig som redan gått akrobatik tidigare. Utvecklingen är helt individuell och kursen skall ge dig tid med en lärare som kan hålla elever en och en för att kunna fördjupa sig på det plan var och en känner sig utmanad till;) Stå på händer, volta eller bli bra på rondater, ditt mål sätter inga gränser i denna kurs!
Olika grupper i nybörjarnivå och fortsättningsnivå finns att välja i anmälan. Se schema.

Jazz and jumps
I denna kurs tränar vi upp styrkan och tekniken för att kunna göra fantastiska hopp. Sedan sätter vi ihop det med ett fartfyllt jazz nummer. Du får träna upp musklerna i kroppen tillsammans med diagonaler och koreografi arbete.


Contemporary- Akro/ Floorwork
Vi tränar på att bli bekväma med golvet och att göra de tricks du ser i contemporary nummer på TV och blandar allt i en känslosam koreografi. Du får träna på diverse kullebytt-varianter, bryggor, hjulningar och andra tricks tillsammans med slides och rullningar. Vi kommer även jobba med uttryck och känslor i dansen.


Balett mini: från 3 år
Detta är en kurs för dig som snyggt och prydligt vill lära dig allt om kroppens balans och smidighet. Vi jobbar för dansglädjen i baletten och låter barnen få vara barn i danssalen. Vi följer varje barns utveckling och dennes personliga behov i grupp.

Balett: från 6 år och upp
Kursen ger dig alla grunder i balett. Hitta din styrka,linjer och smidighet med hjälp av baletten.
Alla dansstilar bygger på ett eller annat sätt på balettens grunder och nu vill vi utveckla detta till en kompletterande dansform. För att stärka dig och din kropp. Stärka din teknik genom stång övningar och samtidigt ge dig bra grunder. Ett sätt att dansa balett på ett roligt sätt med Dansglädje och modernt tänk i fokus!!

Klassisk balett , från 10 år och upp till vuxna
Denna kurs avser dig som är dansvan och är gediget intresserad av att satsa på din dans. Klassisk balett är den klassiska och en av de viktigaste grundpelarna i dansens historia och så även idag. Kursen består av en hög teknisk prioritet för att utveckla varje elev individuellt så långt de vill nå! Se schema för olika åldersgrupper.

Broadway Jazz
Sätt på dig skinnjackan, glittertoppen och bootsen och gör dig redo för en fartfylld dansklass med attityd från Broadwayscenen! På Broadway Jazz undervisas du av Linda, musikalartist utbildad i London, som ger dig allt vad musikalvärlden har att erbjuda. Klassen drar igång med en uppvärmning till musikalpop, följt av styrka till rockmusikaler och stretch till musikalens härligaste toner. Varje vecka lärs en del utav en koreografi ut, till en låt ur en musikal ut, som byggs på varje lektion och avslutas i en föreställning. Den här klassen passar dig som vill ha mycket koreografi och lära dig uttrycka vem just du är på scen.
Barn och Tonår/vuxna.


Musikal
Tycker du om att sjunga, dansa och spela teater? Vill du lära dig från någon i branschen? Då är musikal med musikalartisten Linda Bergenheim någonting för dig!
I musikal få lära känna din röst, fördjupa dina danskunskaper och lära dig hitta karaktärer samt arbeta med text.
En känslostark klass där vi utforska alla musikalens stilar – pop/rock/legit.
Terminen avslutas med en musikalföreställning.
Barn och tonår/vuxna.


DISCO STYLE

En fartfylld danslektion med snabba kombinationer till disco musik.
Smidighet, teknik, hopp och showdans i Disco style. Passar de flesta som dansat någon form av dans tidigare. Så du bör har någon tidigare förkunskap av dans sedan tidigare för att hoppa in i kursen!


 HIPHOP Commercial 

Den senaste hiphopen till de härligaste låtarna presenterar vi i denna dansgrupp. Den gamla hiphopen blandas med den nya och läraren försöker ge dig en bredd i hiphopen. Inslag av floorwork (break) kan förekomma i kursen. Låt gärna din lärare veta om du är intresserad av detta speciellt. Finns i olika åldrar, nivåer.Både nybörjar grupper, samt till er som dansat tidigare! Passar Barn, Tonår och vuxna.


MTV -FUSION

Här dansar vi tillsammans för att ha kul och för att uppmuntra varandra i fräcka comersiella koreografier. Vi inriktar oss på comercial dance som är en blandning av både jazz, hiphop och contemporary. Passar jättebra för dig som har svårt att välja dansstil eller bara vill lära dig lite av varje! Vi tränar upp vår koordinationsförmåga och taktkänsla till en stor variation av den bästa musiken från MTV. Passar alla oavsett dansbakgrund!


Street jazz

Strret jazz bygger på streetens dansgrund men blandas med de tekniska skillsen från jazzen.
För dig som helt enkelt vill blanda teknik med de tuffare inslagen i dansen. En hårdare dans attityd och fräcka kombinationer blandat med isolations och piruetter!

Kursbeskrivning Tonår - Vuxna

Female Dancehall
Dancehallens efterfrågade dansstil som riktar sig och berättar om kvinnans styrka i Dancehall. Dansstilen kommer från Jamaica och är deras version av Hiphop på Jamaicas språk. Varje steg har en person bakom sig som skapat steget och du får lära dig allt om detta i kursen. Tonår/vuxen

WOMEN MOVES
För dig som vill blanda träningen med dans. Jazz och styrka!
Målet är att bygga en förståelse för hur din kropp fungerar  
För alla stela ryggar och nackar jobbar vi med mycket styrke träning som är sund för din vardag.
Dans passet ger dig en medvetenhet och god kondition.
Pricken över i: et är att vi dansar koreograferad dans och har roligt!
Koreografierna anpassas utefter deltagarnas möjlighet att utvecklas till Radio hits.
Fokus är att din träning skall komma genom skratt och allt för att stärka KVINNAN!


BARRE
En stärkande träning genom användning av balett dansösernas stång övningar.
Kursen ger dig möjlighet att kontrollera din kropp på ett nytt sätt. Du förbättrar din
hållning, blir stark och övar upp dina muskler så de blir långa istället för kompakta.


BALETT
En klass för dig som vuxen i balett. Hitta dina linjer och spänst i kroppen. Vi jobbar med grunder och positioner!
En grupp hålls för vuxna nybörjare och för dig mer erfarenhet går det bra att kombinera med tåspetsklass.
Se schema.


HIGH HEELS
På denna klassen dansar vi i klackar till olika typer av kommersiell musik. Det är en klass där du kommer behöva plocka fram attityd och din inre gudinna. Uner klassen jobbar vi med olika typer av gångteknik och även utmana din balans. Vi kommer att göra olika typer av koreografier för att ge dig så mycket självsäkerhet som möjligt och lära dig att bemästra the technique of heels. Denna klass är bra att komplettera med tex Jazz dans. Som även denna dansstil bygger på men av inslag av lite andra commerciella influenser. 
ObS! Klackskor!


Contemporary Fusion
Contemporaryns organiska rörelsemönster möter dynamiken i kommersiell street.
Klassen inleds med en kort teknikuppvärmning som sedan följs av floorwork
övningar med en del akrobatiska inslag. Slutligen avslutas klassen med en
danskombination. Tidigare danserfarenhet krävs.


Contemporary – Modernt
I contemporary får du dansa en blandning av jazz, modernt och balett. Stilen är lyrisk i sitt uttryck med mjuka och organiska rörelser. Dansen slog igenom och blev allmänt populär med programmet “So you think you can dance” där flera av de mest populära och känslomässigt engagerade koreografierna har varit just Contemporary. I höst går kursen vidare till Modernt fortsättning.


Dancehall
I våran kurs kommer Jamaikanska och Karibiska rytmer att blandas. Afro och Street ger denna dans en stark och tuff karaktär med mycket energi på din dansklass. Härlig musik med stort utrymme för individualitet i alla steg och rörelser. Sväng på höfterna och låt dig ryckas med!


Jazz
Jazzen är en starkt tekniskt dansstil. Här tränar vi allt från tonduer, reaches, isolations och höga hopp. Klassen ger dig en enorm styrka både tekniskt och motoriskt. För att nå maximal stiltolkning utförs jazz dans kombinationer till musik du känner igen. Kanske både från dagens hits eller Janet Jackson från 80 talet.
Det var just på 80 talet som jazzen hade sin största expandering och blev en mycket populär dansstil efter baletten på 80 talet.


”Femtastic” – Feminine Street
Lär dig att hitta ditt feminina uttryck samtidigt som vi svettas och har kul tillsammans. Kursen handlar om att uppmuntra varandra och att våga vara stark i sin femininitet genom att utforska olika stilar med en touch av sassy-ness. Vi jobbar för att få en större kroppskontroll i olika muskelgrupper till dom bästa Rnb och hiphop låtarna

Feminine street jazz fortsättning
För dig som dansat mycket jazz och hiphop tidigare.
Låt denna klass plocka fram din inre diva! En ren KORRO KLASS.
Låt varje vecka bli din utmaning att snabbt öva in ny koreografi.
Vi kommer jobba mycket med känsla och uttryck samt låta kroppen växla mellan mjukare och hårdare rörelser.
Klassen innehåller inslag från bland annat hiphop och jazz allt med en feminine touch.

 

Broadway Jazz
Sätt på dig skinnjackan, glittertoppen och bootsen och gör dig redo för en fartfylld dansklass med attityd från Broadwayscenen!
På Broadway Jazz undervisas du av Linda, musikalartist utbildad i London, som ger dig allt vad musikalvärlden har att erbjuda. Klassen drar igång med en uppvärmning till musikalpop, följt av styrka till rockmusikaler och stretch till musikalens härligaste toner. Varje vecka lärs en del utav en koreografi ut, till en låt ur en musikal ut, som byggs på varje lektion och avslutas i en föreställning.  
Den här klassen passar dig som vill ha mycket koreografi och lära dig uttrycka vem just du är på scen. 

Musikal
Tycker du om att sjunga, dansa och spela teater? Vill du lära dig från någon i branschen? Då är musikal med musikalartisten Linda Bergenheim någonting för dig! 
I musikal få lära känna din röst, fördjupa dina danskunskaper och lära dig hitta karaktärer samt arbeta med text. 
En känslostark klass där vi utforska alla musikalens stilar – pop/rock/legit. 
Terminen avslutas med en musikalföreställning.

Teater
Teater passar dig som drömmer om att få stå på scen. 
I teater får du lära dig skapa, improvisera och arbeta med text. Klassen leds av vår teaterpedagog Linda som har utbildat sig och arbetat i London. Vi bygger en trygg grupp som utvecklas tillsammans.
Vill du lära dig hur hittar du en karaktär? Vad du gör om någonting går fel på scen? Hur du lär dig text? Då är teater rätt kurs för dig. Låt fantasin flöda fritt i en kreativ miljö.

PRIVATKLASSER
Du kan alltid boka privatklasser på Artistique.
En klass full av möjligheter och egna önskemål. Här kan vi anpassa både längd och innehåll efter önskemål. Minst 30 minuter.
Vill du jobba på din teknik? Vill du skapa ett solo? Inget är omöjligt!
 

HIPHOP COMMERCIAL:
Den senaste hiphopen till de härligaste låtarna blandar vi gärna med den gamla klassiska hiphopen i denna dansgrupp. Även viss golvarbete kan förekomma i dessa grupper. (Utefter deltagarnas förutsättningar)

Finns i olika åldrar och nybörjar grupper, samt till er som dansat tidigare!