Danskurser Göteborg

Vilken danskurs ska jag välja? – Börja läsa kursbeskrvningarna nedan och se vilken inriktning som passar dig bäst. Därefter går du till schemat och ser vilka tider som funkar bäst för dig. Efter det är det bara att fylla i en anmälan. Men oroa dig inte för att välja fel. Hos oss är det viktigt att alla är nöjda och det går därför bra att byta grupp.

Kontakta oss om du vill ha hjälp, 0735-108027

Kursbeskrivningar

Kursbeskrivning

BARN  & UNGDOMS KLASSER

SHOWGRUPPER
Passar dig som är nybörjare. Här dansar du en kommersiell danskurs = showgrupp. Tillsammans med eleverna jobbar vi med koreografier i olika dansstilar. Kursen blir väldigt omväxlande och fartfylld, genom de fräckare och mer igenkännande dansstilarna såsom Street och Jazzdans. Akrobatik är också en idag viktig del att få in i tidig ålder tycker vi. 
Det du gillar mest, att dansa och ha skoj är huvudsak för dessa grupper! Efter respektive grupps utveckling är målet att dansa så många olika dansstilar som möjligt. Läraren pratar med gruppen vid varje termins start för att se vad målen är för eleverna! Utifrån det kan vi blanda dansstilar så som tex Street-Jazz, Hiphop, Modernt, Jazz och Akrobatik. Alla utvecklas individuellt i takt med de olika inriktningar som gruppen är nyfiken på. 

DANSLINJEN
För dig som dansat tidigare och nu vill gå vidare i kunskapsnivå och satsa på dans. 
Danslinjen finns för dig som går i årskurs 1-9 och är till för dig som vill gå vidare rent tekniskt med dansen och som vill bli en riktigt duktig dansare!
Danslinjen förbereder dig med goda klassiska grunder i både Balett, Jazz, Modernt och Kommersiell dans. Fortsättningsvis utvecklas eleven år för år, gemensamt och individuellt i sin årskurs grupp.
Tekniken kan handla om att lyfta benen till huvudet eller snurra 2-3 varv i en piruett. Du bestämmer själv hur mycket tid du vill lägga på dansen.

Vi ser helst att du tränar 2 dagar i veckan med danslinjen från åk 2, men du har även möjlighet att forma ditt eget schema och kombinera danslinjen med andra klasser. Kontakta gärna oss om du vill ha hjälp. Exempel på rekommenderade kurser är:
Balett, Jazz, Contemporary och Hip-hop. 


Våra crews:
I dessa grupper kommer vi jobba med team känsla och med de elever som verkligen vill utvecklas inom dans. Koreografier kommer att arbetas fram med olika lärare och vi vill gärna se att de som deltar agerar professionellt och kommer att delta vid olika evenemang som efterhand kan komma att efterfrågas.
Vi kommer jobba intensivt och hårt som ett dance crew;) Men samtidigt skall fokus vara på att ha kul så klart. Ni kommer att lära er att anpassa er till flera dansare i samma grupp och att klara av det sociala spelet mellan olika erfarna dansare på ett proffsigt vis. Gruppen skall utvecklas tillsammans och få en bra sammanhållning. Vi kräver att ni tar minst 3 klasser i veckan men gärna fler. Att utvecklas parallellt tekniskt är viktigt. Därför är vi måna om att teknik och styrka tränas parallellt med crewets egna träning för att klara av det tempo och den fysik som krävs för att crewet skall utvecklas mycket, samt att förebygga skador. Contemporary och Danslinjen är två rekommenderade tillval.


Contemporary

I contempoary arbetar vi mycket med att komma upp och ned från golvet samt övar på specifika tricks. Stilen blandar element som härrör från breaking, kampsport och akrobatik tillsammans med organiska flödande rörelser från modern dans, balett och jazz. Vi arbetar med komposition – att skapa eget material och avslutar klassen med koreografi.


Balett mini: från 3 år
Detta är en kurs för dig som snyggt och prydligt vill lära dig allt om kroppens balans och smidighet. Vi jobbar för dansglädjen i baletten och låter barnen få vara barn i danssalen. Vi följer varje barns utveckling och dennes personliga behov i grupp.

Balett: från 6 år och upp
Kursen ger dig alla grunder i balett. Hitta din styrka,linjer och smidighet med hjälp av baletten.
Alla dansstilar bygger på ett eller annat sätt på balettens grunder och nu vill vi utveckla detta till en kompletterande dansform. För att stärka dig och din kropp. Stärka din teknik genom stång övningar och samtidigt ge dig bra grunder. Ett sätt att dansa balett på ett roligt sätt med Dansglädje och modernt tänk i fokus!!

Klassisk balett , från 10 år och upp
Denna kurs avser dig som är dansvan och är gediget intresserad av att satsa på din dans. Klassisk balett är den klassiska och en av de viktigaste grundpelarna i dansens historia och så även idag. Kursen består av en hög teknisk prioritet för att utveckla varje elev individuellt så långt de vill nå! Se schema för olika åldersgrupper.

Dancehall KIDZ
Nu äntligen skall de minsta få dansa loss i den jamaicanska hiphopen. Till fräcka rytmer lär sig barnen de olika stegen som härstammar från just Jamaica till just dancehall musik  

Jazz 
I denna klass lär du dig som barn de tekniska grunderna i jazz. Jazzen är en teknisk dansstil som ger dig bra grunder i dans. Isolations, piruetter, kickar i kombination av stryka och smidighet. Varje vecka lärs en del utav en koreografi ut, till en låt som du känner igen från radio och tv.


Musikal
Tycker du om att sjunga, dansa och spela teater? Vill du lära dig från någon i branschen? Då är musikal med musikalartisten Linda Bergenheim någonting för dig!
I musikal få lära känna din röst, fördjupa dina danskunskaper och lära dig hitta karaktärer samt arbeta med text.
En känslostark klass där vi utforska alla musikalens stilar – pop/rock/legit.
Terminen avslutas med en musikalföreställning.
Barn och tonår/vuxna.


JUMP & LEGS |DISCO|

En fartfylld danslektion med snabba hoppkombinationer till disco musik.
Smidighet, teknik, hopp och stretch. Passar de flesta som dansat någon form av dans tidigare. Så du bör har någon tidigare förkunskap av dans sedan tidigare för att hoppa in i kursen!


 HIPHOP Commercial 

Den senaste hiphopen till de härligaste låtarna presenterar vi i denna dansgrupp. Den gamla hiphopen blandas med den nya och läraren försöker ge dig en bredd i hiphopen. Inslag av floorwork (break) kan förekomma i kursen. Låt gärna din lärare veta om du är intresserad av detta speciellt. Finns i olika åldrar, nivåer.Både nybörjar grupper, samt till er som dansat tidigare! Passar Barn, Tonår och vuxna.


MTV -FUSION

Här dansar vi tillsammans för att ha kul och för att uppmuntra varandra i fräcka comersiella koreografier. Vi inriktar oss på comercial dance som är en blandning av både jazz, hiphop och contemporary. Passar jättebra för dig som har svårt att välja dansstil eller bara vill lära dig lite av varje! Vi tränar upp vår koordinationsförmåga och taktkänsla till en stor variation av den bästa musiken från MTV. Passar alla oavsett dansbakgrund. 

Streetjazz
bygger på streetens dansgrund men blandas med de tekniska skillsen från jazzdansen. 
För dig som helt enkelt vill blanda teknik med de tuffare inslagen i dansen. En hårdare dans attityd och fräcka kombinationer blandat med isolations och piruetter!

Kursbeskrivning Tonår - Vuxna

Female Dancehall
Dancehallens efterfrågade dansstil som riktar sig och berättar om kvinnans styrka i Dancehall. Dansstilen kommer från Jamaica och är deras version av Hiphop på Jamaicas språk. Varje steg har en person bakom sig som skapat steget och du får lära dig allt om detta i kursen. 

WOMEN MOVES
För dig som vill blanda träningen med dans. Jazz och styrka!
Målet är att bygga en förståelse för hur din kropp fungerar
För alla stela ryggar och nackar jobbar vi med mycket styrke träning som är sund för din vardag.
Dans passet ger dig en medvetenhet och god kondition.
Pricken över i: et är att vi dansar koreograferad dans och har roligt!
Koreografierna anpassas utefter deltagarnas möjlighet att utvecklas till Radio hits.
Fokus är att din träning skall komma genom skratt och allt för att stärka KVINNAN!


Balett
En stärkande dansform genom användning av både stång och golvteknik. 
Kursen ger dig möjlighet att kontrollera din kropp på ett nytt sätt. Du förbättrar din
hållning, blir stark och övar upp dina muskler så de blir långa istället för kompakta.
Övningar både vid stången och ute på golvet för att dansa balettens vackra och mjuka koreografi i slutändan.


Yoga stretch
En klass för dig som ung dansare och vuxen. Hitta dina minsta muskler som bär dina största genom att undersöka aktiv stretch tillsammans med passiv och lång avslappnande stretch. Detta ger dig både återhämtning samt en djupare smidighet i dina muskler.


HIGH HEELS
På denna klassen dansar vi i klackar till olika typer av kommersiell musik. Det är en klass där du kommer behöva plocka fram attityd och din inre gudinna. Under klassen jobbar vi med olika typer av gångteknik och även utmana din balans. Vi kommer att göra olika typer av koreografier för att ge dig så mycket självsäkerhet som möjligt och lära dig att bemästra klacktekniken. Denna klass är bra att komplettera med tex Jazz dans. Som även denna dansstil bygger på men av inslag av lite andra commerciella influenser.
ObS! Klackskor! Du behöver ha dansat någon form av dans i minst 4 terminer.


Contemporary
får du dansa en blandning av jazz, modernt och balett i ett. Stilen är lyrisk i sitt uttryck med mjuka och organiska rörelser i dynamik med kraftfullhet. Klassen börjar med uppvärmning och teknik och övergår vissa improvisatoriska moment där vi arbetar med det egna uttrycket, vi avslutar med koreografi till musik med mycket känsla.

Contemporary floorwork 
I Contemporary Floorwork arbetar vi mycket med att komma upp och ned från golvet samt övar på specifika tricks. Stilen blandar element som härrör från breaking, kampsport och akrobatik tillsammans med organiska flödande rörelser. Vi arbetar med komposition – att skapa eget material och avslutar klassen med koreografi.

 


Dancehall
I våran kurs kommer Jamaikanska och Karibiska rytmer att blandas. Afro och Street ger denna dans en stark och tuff karaktär med mycket energi på din dansklass. Härlig musik med stort utrymme för individualitet i alla steg och rörelser. Sväng på höfterna och låt dig ryckas med!


Jazzdans
Jazzen är en starkt tekniskt dansstil. Här tränar vi allt från tonduer, reaches, isolations och höga hopp. Klassen ger dig en enorm styrka både tekniskt och motoriskt. För att nå maximal stiltolkning utförs jazz dans kombinationer till musik du känner igen. Kanske både från dagens hits eller Janet Jackson från 80 talet.
Det var just på 80 talet som jazzen hade sin största expandering och blev en mycket populär dansstil efter baletten på 80 talet.


“Femtastic” – Feminin Street

Lär dig att hitta ditt feminina uttryck samtidigt som vi svettas och har kul tillsammans. Kursen handlar om att uppmuntra varandra och att våga vara stark i sin femininitet genom att utforska olika stilar med en touch av sassy-ness. Vi jobbar för att få en större kroppskontroll i olika muskelgrupper till dom bästa Rnb och hiphop låtarna

Latin fusion
Detta är en kommersiell dansklass med en mix utav olika latinamerikanska dansstilar blandat med jazzdansens tekniker och en hel del funk!
Här får du bestämma om du vill dansa i dina sneakers eller i dina klackar.
En fartfylld klass med mycket ladystyling, isolationer och fire! 

Commercial all levels
För dig som dansat mycket jazz och hiphop tidigare.
Låt denna klass plocka fram din inre diva! En ren KORRO KLASS.
Låt varje vecka bli din utmaning att snabbt öva in ny koreografi.
Vi kommer jobba mycket med känsla och uttryck samt låta kroppen växla mellan mjukare och hårdare rörelser.
Klassen innehåller inslag från bland annat hiphop och jazz allt med en feminine touch.

Musikal
Tycker du om att sjunga, dansa och spela teater? Vill du lära dig från någon i branschen? Då är musikal med vår mycket erfarna Marie någonting för dig! 
I musikal få lära känna din röst, fördjupa dina danskunskaper och lära dig hitta karaktärer samt arbeta med text. 

PRIVATKLASSER
Du kan alltid boka privatklasser på Artistique.
En klass full av möjligheter och egna önskemål. Här kan vi anpassa både längd och innehåll efter önskemål.
Vill du jobba på din teknik? Vill du skapa ett solo? Vill du dela klassen med en vän? Inget är omöjligt! Pris: 1500:-/h
 

HIPHOP COMMERCIAL
Den senaste hiphopen till de härligaste låtarna blandar vi gärna med den gamla klassiska hiphopen i denna dansgrupp. Även viss golvarbete kan förekomma i dessa grupper. (Utefter deltagarnas förutsättningar)

Finns i olika åldrar och nybörjar grupper, samt till er som dansat tidigare!