Danskurser Göteborg

Förberedande 1-årig dans och pedagogik linje Läsår 22/23 

Sista ansökningsdag: 6/2
Audition: februari vecka 7
Kallelse: skickas personligen till de sökande

För dig som vill fördjupa dina danskunskaper på individuell nivå och samtidigt få med dig grundläggande pedagogiska verktyg för undervisning. Vårt mål är att ta dig dit du vill vare sig det är – att söka en professionell utbildning, gå på auditions, fördjupa dig i din teknik eller få en inblick i hur det är att undervisa.

Anmälan:
För att söka till linjen behöver du skicka ett mail till oss info@artistique.se med följande info:

– Namn

– Ålder

– Förkunskaper

– Mål med utbildningen

Utbildningen sker i största mån på kvällstid och sena eftermiddagar vilket ger möjlighet till att studera eller arbeta samtidigt. 

I vår kursplan ingår varje vecka grundteknik i jazz och modern dans i en mindre grupp. Vi träffas även för pedagogik-workshops en gång i månaden där hemuppgifter ges ut vid varje tillfälle. Däremellan förväntas du som elev att ta eget ansvar och planera in tid för dina uppgifter. Det finns även mycket plats för eget skapande – du får chansen att göra ett solo med coachning och öva på att koreografera för en större grupp.

Utöver detta skapar vi en individuell plan efter dina behov och önskemål där du väljer vilka stilar du vill satsa extra på från vårt kvällsschema. 

Kursplan 100h lärarledd undervisning/termin:

Tex kan terminerna se ut så här:
42 h jazz/modernt – Jenny

24h Jumps and Turns/ Modern teknik Tanja/ Pernilla

24h Contemporary/barre/modernt/balett/jazz – Tanja/Susanne/Jenny  (du väljer 3 tekniska klasser som vi rekommenderar ur ord schema, dessa går att byta ut)

48h  Hemuppgifter/skapande/pedagogik

8h Workshops/pedagogik

*För dig som fördjupar dig enbart inom pedagogik kommer vissa klasser ersättas med praktik.

Lägg sedan till valfria klasser från vårt kvällsschema. Se hur en vecka kan se ut under schema på vår hemsida.

Om du vill utöka ditt schema för att skräddarsy din utbildning ännu mer kan du lägga till fler valfria klasser ur schemat, 495:-/kurs/termin.
Kontakta info@artistique.se 

Läsår 2022-2023
Minimum 100 danstimmar per termin, obligatorisk närvaro vid alla fasta klasser. Det krävs 80 % närvaro och inlämnade hemuppgifter för att erhålla intyg om deltagande i kursen. 

Därefter tar du kvällskurser i de stilar du vill fördjupa din kunskap i.

Detta innebär att gruppen dansar både med andra utvalda klasser samt individuell träning i form av tekniskt individuella klasser. Detta schema läggs tillsammans med den konstnärliga ledaren efter ansökningstidens slut.

Programmet erbjuder dig kontinuerlig träning på eftermiddagar och kvällstid under höst och vårtermin med uppehåll för lov. Projekt såsom kreativt och koreografiskt eget arbete kan komma att läggas till/ bytas ut vid behov. 

Koreografi och skapande av elever presenteras på Stora teatern i slutet av läsåret. 

Antagningskrav:
Vi ser gärna goda förkunskaper inom någon av följande stilar: jazz, balett, modernt, hiphop, kommersiella stilar, musikal, gymnastik eller konståkning. Om du är osäker på din förkunskap eller har andra funderingar, kontakta oss gärna. 

  • Du måste fyllt  17 år för att delta i programmet.  
  • Personligt brev + samtal med konstnärlig ledare.
  • Godkänd audition.
  • Betalning/betalningsplan sker innan kursstart.

Kursavgift 32000:1/år eller 16000:- /termin  
(Avbetalning är möjlig med förbindelse att betala hela avgiften)

Om kunskapsnivån kräver för en individ att gå andra kurser innan det planerade förberedande linje påbörjas, förbehåller vi oss rätten att samspråka kring detta med eleven i fråga. Programmet är individuellt utvecklande, men sätter också höga krav på dig som elev.

 

Kurser.se

Omdömen:

“Artistiques 1-åriga danslinje har gett mig så mycket under bara ett år.” 
 
“Jag har verkligen utvecklats som dansare och som människa.”
 
” Lärarna här är helt fantastiska, man känner sig alltid hörd och sedd och dem finns alltid vid ens sida för att stötta en.”
 
” Miljön på dansskolan är så välkomnande och man känner sig alltid trygg här.”
 
“Sedan jag började här har jag lärt mig flera olika dansstilar, massor av teknik och blivit mer bekväm i mig själv som
dansare.”
”Året på Artistique har gett mig mycket mer än vad jag kunde föreställa mig från början. Jag har utvecklats tekniskt i min dans och fått en mycket bred grund att stå på. Lärarna är både pedagogiska och erfarna. På utbildningen får man även mycket individuell feedback som är otroligt värdefullt för en dansare.”