Danskurser Göteborg

Dansprogram 13-17 år

Detta program är till för dig som vill satsa på dans som yrke i framtiden och programmet är utformat över 4 år. Längre ner kan du som är över 18 år läsa om vår 1-2 åriga dans och pedagogik linje.

Under första veckan på terminen gör vi en utvärdering av eleverna så att vi kan säkra deras fortgång i programmet eller danslinjen.

Du förbinder dig ej att gå 4-år utan varje termin startar med en utvärderingsvecka och avslutas med en uppdansningsvecka. Detta blir som ett slutprov för varje termin och man måste uppfylla de krav som läraren i respektive teknik klass vill se utav eleven. Du ansöker genom att fylla i en anmälan under fliken dansprogram 13-17 år. 

Varför ett program? Jo, vi har flera ggr åkt över Atlanten till usa och sett hur unga dansare skapar magi redan i unga barnsben och det är här vi vill komma in. Vi vill hjälpa de som vill satsa på sin dans att kunna få göra det. Teknikträning kommer att ske tidiga em, du behöver därför planera din tid dessa dagar efter skolan så att du kan satsa på din dansutbildning. Måndagar och onsdagar 16:00 är dansprogrammets teknik dagar. Därefter finns möjlighet för eleverna att välja till de klasser som eleven vill fördjupa sig i och har tid med. Tex mer contemporary, Floorwork, balett eller Hip-hop eller kanske t.o.m. dansa vidare med sitt crew. Linjen är ett mycket bra kompletterande verktyg för de som dansar i sitt crew tex eller för de som tidigare gått tex balettskola men som vill bredda sin moderna gren  

Till dig som söker programmet:
Du behöver minst 2 års förkunskaper av dans och detta bör vara tex balett, jazz eller modernt. Vi förbehåller oss rätten att med samspråk tillsammans med elev guida respektive elev för lämplig förberedande danslinje om det visar sig vara för tufft att starta programmet. Då kan våran danslinjen åk 1-9 var det förberedande verktyg som kan behövas under en tid för att sedan kunna påbörja programmet. Vi ser gärna att man går vår danslinje åk 1-9 innan man startar detta program eller har mycket goda förkunskaper sedan tidigare utbildningar. 
Du kan söka mellan 13-17 års ålder och när tiden är inne kommer vi rekommendera dig att vidareutbilda dig genom tex våran dansutbildning 1 eller 2 år med 200h/400h dans timmar med slutprov och diplom. Se längre ned.
Programmet ger dig också bra kunskaper att kunna söka sig vidare till olika yrkesutbildningar eller kanske ta dig utomlands  

Pris/termin 2995kr
Du dansar måndag och onsdag i programmet  och väljer sedan valfria extra klasser från schemat antingen genom att köpa enstaka kurser/klasser eller ta ett rekommenderat VIP kort som är mycket prisvärt. Välj upp till 5 extra klasser kostar 4595:- och upp till 8 klasser kostar 5695:- och finns även detta under fliken anmälan.

1-årig & 2-årig dans och pedagogik utbildning Läsår 22/23 

Kallelse: skickas personligen till de sökande. Du bör vara minst 18 år.
Dansutbildningen är till för dig som vill fördjupa dina danskunskaper på individuell nivå och samtidigt få med dig grundläggande pedagogiska verktyg för undervisning. Vårt mål är att ta dig dit du vill vare sig det är – att söka en professionell utbildning, gå på auditions, fördjupa dig i din teknik eller få en inblick i hur det är att undervisa. Om du redan har en professionell utbildning kan du enbart söka till ”år 2” om du tex har ett mål om att lära dig mer om pedagogiken och praktik blir en stor nyckel till detta.  

Anmälan:
För att söka till linjen behöver du maila oss för att göra audition online.

Utbildningen sker i största mån på kvällstid och sena eftermiddagar vilket ger möjlighet till att studera eller arbeta samtidigt. 

I vår kursplan ingår varje vecka grundteknik i jazz och modern dans i en mindre grupp. Vi träffas även för pedagogik-workshops en gång i månaden där hemuppgifter ges ut vid varje tillfälle. Däremellan förväntas du som elev att ta eget ansvar och planera in tid för dina uppgifter. Det finns även mycket plats för eget skapande – du får chansen att göra ett solo med coachning och öva på att koreografera för en större grupp.

Utöver detta skapar vi en individuell plan efter dina behov och önskemål där du väljer vilka stilar du vill satsa extra på från vårt kvällsschema. 

Kursplan 100h lärarledd undervisning/termin:

Tex kan terminerna se ut så här:
42 h jazz/modernt – Jenny

24h Jumps and Turns/ Modern teknik Tanja/ Pernilla

24h Contemporary/barre/modernt/balett/jazz – Tanja/Susanne/Jenny  (du väljer 5 tekniska klasser som vi rekommenderar ur ord schema, för att komplettera din egna inrikting och egna mål)

48h  Hemuppgifter/skapande/pedagogik

8h Workshops/pedagogik

*För dig som fördjupar dig enbart inom pedagogik kommer vissa klasser ersättas med praktik.

Lägg sedan till valfria klasser från vårt kvällsschema. Se hur en vecka kan se ut under schema på vår hemsida.

Om du vill utöka ditt schema för att skräddarsy din utbildning ännu mer kan du lägga till fler valfria klasser ur schemat, 495:-/kurs/termin.
Kontakta info@artistique.se 

Läsår 2022-2023
Minimum 100 danstimmar per termin, obligatorisk närvaro vid alla fasta klasser. Det krävs 80 % närvaro och inlämnade hemuppgifter för att erhålla intyg om deltagande i kursen. 

Därefter tar du kvällskurser i de stilar du vill fördjupa din kunskap i.

Detta innebär att gruppen dansar både med andra utvalda klasser samt individuell träning i form av tekniskt individuella klasser. Detta schema läggs tillsammans med den konstnärliga ledaren efter ansökningstidens slut.

Programmet erbjuder dig kontinuerlig träning på eftermiddagar och kvällstid under höst och vårtermin med uppehåll för lov. Projekt såsom kreativt och koreografiskt eget arbete kan komma att läggas till/ bytas ut vid behov. 

Koreografi och skapande av elever presenteras på Stora teatern i slutet av läsåret. 

År 2: För dig som vill fördjupa dina kunskaper ytterligare, kan du nu även bygga på din utbildning med ett andra år. 
Här kan du välja din inriktning genom dans eller pedagogik. I år 2 fördjupar vi oss ytterligare inom koreografiskt arbete, floorteknik, partnering, audition träning och skapande/improvisation. Audition görs ej inför andra året om du slutfört ditt första år (anmälan kan då fyllas i på hemsidan).

Antagningskrav:
Vi ser gärna goda förkunskaper inom någon av följande stilar: jazz, balett, modernt, hiphop, kommersiella stilar, musikal, gymnastik eller konståkning. Om du är osäker på din förkunskap eller har andra funderingar, kontakta oss gärna. 

  • Du måste fyllt  18 år för att delta i programmet.  
  • Personligt brev + samtal med konstnärlig ledare.
  • Godkänd audition.
  • Betalning/betalningsplan sker innan kursstart.

Kursavgift 29000:- 1/år.
(Avbetalning är möjlig med förbindelse att betala hela avgiften)

Om kunskapsnivån kräver för en individ att gå andra kurser innan det planerade förberedande linje påbörjas, förbehåller vi oss rätten att samspråka kring detta med eleven i fråga. Programmet är individuellt utvecklande, men sätter också höga krav på dig som elev.

 

Kurser.se

Omdömen:

“Artistiques 1-åriga danslinje har gett mig så mycket under bara ett år.” 
 
“Jag har verkligen utvecklats som dansare och som människa.”
 
” Lärarna här är helt fantastiska, man känner sig alltid hörd och sedd och dem finns alltid vid ens sida för att stötta en.”
 
” Miljön på dansskolan är så välkomnande och man känner sig alltid trygg här.”
 
“Sedan jag började här har jag lärt mig flera olika dansstilar, massor av teknik och blivit mer bekväm i mig själv som
dansare.”
”Året på Artistique har gett mig mycket mer än vad jag kunde föreställa mig från början. Jag har utvecklats tekniskt i min dans och fått en mycket bred grund att stå på. Lärarna är både pedagogiska och erfarna. På utbildningen får man även mycket individuell feedback som är otroligt värdefullt för en dansare.”