Dansskola Göteborg

underlogotext.png

Danskurser Göteborg

Vilken danskurs ska jag välja? - Börja läsa här och se vilken av kurserna som du skall välja mellan;

-Showgrupper - passar dig som gillar de lite fräckare danserna. Här jobbar vi med de kommersiella danserna, såsom streetdance och jazzdans i en härlig inspirerande anda. Från 3 år upp till tonår i olika nivåer. Välj SG1 (rytmik) om du är helt nybörjare och är mellan 3-5 år.

-Danslinjen / Cheer- Show / Performance grupper & Crews:
är till för dig som vill bredda och FÖRDJUPA dina danskunskaper och som har tidigare danskunskaper. Passar utmärkt för dig som senare vill söka till deltagande av tävlingar eller att dansa professionellt. Vi jobbar rent tekniskt i de klassiska dansstilarna såsom balett, jazz och modernt med inslag av urban dansstilar som tex street fusion, Contemporary och Hiphop. Från 7 år och upp till 25 år. Det passar även utmärkt att sedan söka sig till våran 1-åriga förberedande dans och musikal linje.


-Musikalteater
eller privata sånglektioner: För dig som vill satsa på både sång och dans.

-Specifika dansstilar vuxna och barn:
Akrobatik, Feminine jazz/street, Hiphop/ Newstyle/ Break, BURLESQUE, Akrobatik, Street Fusion, Balett, Rytmik för de allra minsta, Contemporary Fusion, MTV-Fusion, High Heels, BARRE och Lyrical Jazz, Latin Fusion, Dancehall och balett  mm.

-Motionskurser 
för dig som vill röra på dig, skratta och ha kul på din träning. För både vuxna och teens. Välj mellan olika STRENGTH klasser, Dancin´G och Zumba,Zumba Toning, ZUMBA STEP, PILATES och YOGA. Läs gärna mer under rubriken YOGA/PILATES

-Dans för familjen
Mamma eller Pappa barn YOGA.
PAPPA & Barn Hiphop. Fram med papporna i danssalen!!!

- Förberedande dans och musikal linje HT-2018? - Scrolla längst ned på denna sidan för att anmäla dig!

-Elevföreställning på Stora Teater:
Vi räknar med att alla våra elever över ca 6-7 år som går danskurser hos oss, kommer delta vid våran elevproduktion på Storan.(VT+HT)
Är det någon/något barn som ej kan/vill delta vid detta publika evenemang, meddelar man sin lärare direkt vid terminsstart. Produktionen kan komma att filmas för elever och föräldrar till självkostnadspris.
Föräldrar och anhöriga köper sina biljetter via Stora Teaterns hemsida.

Kontakta oss om du vill ha hjälp att välja, 0735-108027
Danskurser Göteborg

Kursbeskrivningar


Kursbeskrivning Barn - Ungdom

Musikal teater
och privata sång lektioner med Evelyn Jons! Privata sånglektioner hålls på måndagskvällar och bokas via info@artistique.se

Evelyn kommer ge kurser i musikalteater i vår, och för er som önskar finns även möjlighet att få privatlektioner i sång! Älskar du musikaler? Har du alltid drömt om att få göra stora show-nummer?
Sjunga och dansa och ge allt i de mest älskade musikal-låtarna? Då är detta kursen för dig!
Vill du läsa mer om Evelyn eller höra henne sjunga kan du kolla hennes hemsida:
www.evelynjons.com, eller You-Tube-kanal:
https://www.youtube.com/channel/UCS_msDHr8Fs7hsrcfMjmtXA?view_as=subscriber"


SHOWGRUPPER
Här dansar du i en mer kommersiell danskurs = showgrupp. Tillsammans med eleverna jobbar vi med koreografier i olika dansstilar. Kursen blir väldigt omväxlande och fartfylld, genom de fräckare och mer igenkännande dansstilarna såsom Street/Jazz.

Det du gillar mest, att dansa, är huvudsak för dessa grupper! Efter respektive grupps utveckling är målet att dansa så många olika dansstilar som möjligt. Läraren pratar med gruppen vid varje termins start för att se vad målen är för eleverna! Utifrån det kan vi blanda dansstilar så som tex Street-Jazz, Hiphop, Modernt, Jazz, Disco och Akrobatik. Alla utvecklas individuellt i takt med de olika inriktningar som gruppen är nyfiken på. Nybörjare eller tidigare erfarenhet av dans spelar ingen roll! Huvudsaken är att växa som person, dansa och ha kul! Superbra att kombinera både med Hiphop kurser och danslinjen tex.

DANSLINJEN
-för dig som dansat tidigare och vill gå vidare i kunskapsnivå.

DL finns i nivå 2-7 (från 7 år och upp till tonår)
För dig som vill gå vidare rent tekniskt med dansen och som vill bli en riktigt duktig dansare!
Denna kurs förbereder dig med goda klassiska grunder i tex Balett, Jazz, Modernt och Akrobatik och fortsättningsvis utvecklas gemensamt och individuellt i din grupp. Lyfta benen till huvudet eller snurra 2-3 varv i en piruett. Du bestämmer själv hur mycket tid du vill lägga på dansen.

Forma ditt eget schema och dansa 1 eller flera gånger per vecka. Kontakta gärna oss om du vill ha hjälp. Vi hjälper er att göra rätt gruppval.


Artistique Performance grupp: Senior, Junior och Minior
I dessa grupper kommer vi jobba med team känsla och med de elever som verkligen vill utvecklas inom dans. Koreografier kommer att arbetas fram med olika lärare och vi vill gärna se att de som deltar agerar professionellt och kommer att delta vid olika evenemang som efterhand kan komma att efterfrågas.
Vi kommer jobba intensivt och hårt som ett dance crew;) Men samtidigt skall fokus vara på att ha kul så klart. Ni kommer att lära er att anpassa er till flera dansare i samma grupp och att klara av det sociala spelet mellan olika erfarna dansare på ett proffsigt vis. Gruppen skall utvecklas tillsammans och få en bra sammanhållning. Vi kräver att ni tar minst 2-3 klasser i veckan. Att utvecklas parallellt med dansutbildning såsom tex dansgymnasie eller sportgymnasie är ett utmärkt sätt att få bredd i sin dans. Men vi är måna om att teknik och styrka tränas parallellt med denna klass för att klara av tempot och  kan komma att kräva att elevers deltagande i gruppen kan behöva kompletteras med andra kurser.


Akrobatik:
För dig som tycker att din lektion skall handla om akrobatiska trix. Detta skall ge dig både grunder i akrobatik, men även utveckla dig som redan gått akrobatik tidigare. Utvecklingen är helt individuell och kursen skall ge dig tid med en lärare som kan hålla elever en och en för att kunna fördjupa sig på det plan var och en känner sig utmanad till;) Stå på händer, volta eller bli bra på rondater, ditt mål sätter inga gränser i denna kurs!
Olika grupper i olika åldrar.

Balett mini: från 3 år
Detta är en kurs för dig som snyggt och prydligt vill lära dig allt om kroppens balans och smidighet. Vi jobbar för dansglädjen i baletten och låter barnen få vara barn i danssalen. För den danserfarne, följer vi gärna utvecklingen och dennes personliga behov i grupp. Läraren är utbildad vid danshögskola i USA och kan hjälpa dig med inspiration i den grundläggande förståelsen för dans.

Balett: från 7 år och upp
Kursen ger dig alla grunder i balett. Hitta din styrka,linjer och smidighet med hjälp av baletten.
Alla dansstilar bygger på ett eller annat sätt på balettens grunder och nu vill vi utveckla detta till en kompletterande dansform. För att stärka dig och din kropp. Stärka din teknik genom stång övningar och samtidigt ge dig bra grunder. Ett sätt att dansa balett på ett roligt sätt med Dansglädje och moderbt tänk i fokus!!

Cheer & Show:
Från 8 år upp till 12 år. Dansen är snabb och teknisk. Vi bygger pyramider, tränar akrobatik och dansar koreograferad dans till oftast rätt så snabba danskombinationer. Allt handlar om att dansa i trupp, samarbeta och känna gemenskap. Detta är gruppen För dig som gillar att jobba hårt på dansen och att jobba i grupp.

DANCEHALL - Fortsättning samt nybörjare. Olika åldrar, se schema.
I våran kurs kommer Jamaikanska och Karibiska rytmer att mötas av musiken.
Afro och Street ger denna kurs en stark och tuff karaktär med mycket energi på din dansklass. Härlig musik med stort utrymme för individualitet i alla steg och rörelser. Sväng på höfterna och låt dig ryckas med!

DISCO STYLE
EN FART FYLLD DANSLEKTION MED SNABBA KOMBINATIONER TILL MODERN DISCO MUSIK.
Smidighet, teknik, hopp och showdans i Disco style. Passar de flesta som dansat någon form av dans tidigare.


Hiphop / BREAK 7,5 år- 10 år
Nu presenterar vi en efterlängtad kurs i Hiphop & Breaking. Kursen ger dig grunder i Hiphop kombinerat med Break för att få en bredd i kursen. Så småningom skall vi kunna sätta ihop dansnummer att showa med. Vi ser gärna att Breaking kursen börjar vid ung ålder för att bli vän med "golvet". Du som är äldre får lite golv arbete i våra hiphop klasser.

Hiphop /Break PAPPA & BARN
Vi vill få in killarna i danssalen. Detta gör vi i form av en rolig klass i Hiphop/ break tillsammans med ditt barn.
Svettas och ha kul tillsammans. Gå hem och fortsätt öva på koreografin ihop! En härlig stund tillsammans med papa och barn. Barnet kan vara upp till 14 år, flicka eller pojke spelar ingen roll. Vi ser dock helst att man ej är yngre än 6 år. Barnet skall tillsammans med dig som vuxen ha tålamod att få instruktioner och att följa läraren till fräck musik!

HIPHOP

Den senaste hiphopen till de härligaste låtarna presenterar vi i denna dansgrupp. Den gamla hiphopen blandas med den nya och läraren försöker ge dig en bredd i hiphopen. Finns i olika åldrar, nivåer.Både nybörjar grupper, samt till er som dansat tidigare! Passar Barn, Tonår och vuxna.


MTV -FUSION

Här dansar vi tillsammans för att ha kul och för att uppmuntra varandra i fräcka comersiella koreografier. Vi inriktar oss på comercial dance som är en blandning av både jazz, hiphop och contemporary. Passar jättebra för dig som har svårt att välja dansstil eller bara vill lära dig lite av varje! Vi tränar upp vår koordinationsförmåga och taktkänsla till en stor variation av den bästa musiken från MTV. Passar alla oavsett dansbakgrund!


Feminine Fusion fortsättning

För dig som dansat mycket jazz och contemporary,

Låt denna klass plocka fram din inre diva!
Vi kommer jobba mycket med känsla och uttryck samt låta kroppen växla mellan mjukare och hårdare rörelser.
Klassen innehåller inslag från bland annat hiphop, jazz och en gnutta salsa, allt med en feminine touch.


Street Jazz Fusion fortsättning

Detta är en klass för dig som dansat några år. Du gillar att blanda teknik tillsammans med akrobatiska inslag. Vi kommer jobba i grupp för samarbete med en mix av Jazz, Street och Akrobatik!


Kursbeskrivning Tonår - Vuxna


WOMEN MOVES

För dig som vill blanda träningen med dans. 
Målet är att bygga en förståelse för hur din kropp fungerar  
För alla stela ryggar och nackar jobbar vi med mycket styrke träning som är sund för din vardag.
Dans passet ger dig en medvetenhet och god kondition.
Pricken över i: et är att vi dansar koreograferad dans och har roligt!
Koreografierna anpassas utefter deltagarnas möjlighet att utvecklas till Radio hits.
Fokus är att din träning skall komma genom skratt och allt för att stärka KVINNAN!


BARRE / CONTEMPORARY

En stärkande träning genom användning av balett dansösernas stång övningar.
Kursen ger dig möjlighet att kontrollera din kropp på ett nytt sätt. Du förbättrar din
hållning, blir stark och övar upp dina muskler så de blir långa istället för kompakta.
Klassen avslutas med en enkel modern/contemporary danskombination där fokus
ligger på känsla och uttryck snarare än teknik.


BALETT
En klass för dig som vuxen i balett. Hitta dina linjer och spänst i kroppen. Vi jobbar med grunder och positioner!
En grupp hålls för vuxna nybörjare och en grupp hålls för dig med mer balett vana upp till 25 år, Se schema.


BURLESQUE

Här lär vi oss att inte bara gå utan också att dansa sensuell showdans samt att kunna röra sig i klackskor. Burlesque är en utformad dansklass för att lära dig allt om kroppens balans i olika höjder och positioner, snabba fötter och också om att få en fin hållning. Vi arbetar med attityd och drar fram den sensuella chica sidan hos oss, har jätte kul och låter Queen B ta över oss för en timma. ObS! Klackskor!


Contemporary Fusion

Contemporaryns organiska rörelsemönster möter dynamiken i kommersiell street.
Klassen inleds med en kort teknikuppvärmning som sedan följs av floorwork
övningar med en del akrobatiska inslag. Slutligen avslutas klassen med en
danskombination. Tidigare danserfarenhet krävs.


Contemporary Jazz

Här får du får lära dig jazzdansens grunder med inspiration av modern dans och
stark bas i klassisk teknik. Till skillnad från vanlig jazz så är Contemporary Jazz mer
lyrisk i sitt uttryck med mjukare och mer organiska rörelser. Dansen slog igenom
och blev allmänt populär med programmet ”So You Think You Can Dance” där flera
av de mest populära och känslomässigt engagerande koreografierna har varit
Contemporary Jazz


Dancehall

I våran kurs kommer Jamaikanska och Karibiska rytmer att blandas. Afro och Street ger denna dans en stark och tuff karaktär med mycket energi på din dansklass. Härlig musik med stort utrymme för individualitet i alla steg och rörelser. Sväng på höfterna och låt dig ryckas med!


Feminine Street
Lär dig att hitta ditt feminina uttryck samtidigt som vi svettas och har kul tillsammans. Kursen handlar om att uppmuntra varandra och att våga vara stark i sin femininitet genom att utforska olika stilar med en touch av sassy-ness. Vi jobbar för att få en större kroppskontroll i olika muskelgrupper till dom bästa Rnb och hiphop låtarna!

Feminine Fusion fortsättning

För dig som dansat mycket jazz och contemporary,
Låt denna klass plocka fram din inre diva!
Vi kommer jobba mycket med känsla och uttryck samt låta kroppen växla mellan mjukare och hårdare rörelser.
Klassen innehåller inslag från bland annat hiphop, jazz och en gnutta salsa, allt med en feminine touch.


 


Privatklass
En klass full av möjligheter och egna önskemål. Här kan vi anpassa både längd och innehåll efter önskemål. Minst 30 minuter.
Vill du jobba på din teknik? Vill du skapa ett solo? Inget är omöjligt!
 

HIPHOP NEWSTYLE:
Den senaste hiphopen till de härligaste låtarna blandar vi gärna med den gamla hiphopen i denna dansgrupp. Även viss golvarbete kan förekomma i dessa grupper. (Utefter deltagarnas förutsättningar)

Finns i olika åldrar och nybörjar grupper, samt till er som dansat tidigare!


 


MUSIKAL TEATER OCH PRIVATA SÅNGLEKTIONER

En musikal upplevelse med koreografi, sång och teater.  Vi sjunger och dansar och spelar teater MED EN AV  Göteborgs stora musikal artister Evelyn Jons. Evelyn kan ge dig som vill privata sånglektioner och hon kan ge ER i musikalgruppen är oerhörd kompetens och utveckling för dig som artist!
För dig som älskar sång,dans och teater!!!

Olika grupper för barn och vuxna!


Förberedande 1-årig DANS & MUSIKAL LINJE: STARTAR HT -2018

För dig som vill fördjupa dina danskunskaper på individuell nivå. 
För dig som går eller precis gått ut ett dansgymnasium och vill bredda dina dans skills.
För dig som satsar på tex gymnasie/universitet men som vill jobba 
med dans i framtiden, såsom danslärare eller för att söka till professionell utbildning. Du kan arbeta dagtid och fördjupa din dans på kvällstid/helger med lärare som lär känna just dig och dina mål för framtiden. 

Denna linjen vill ge dig en individuell teknisk kunskap och 
bredd inom dagens modernare efterfrågan i både dans och sång. 
För att söka till linjen behöver du skicka ett mail 
till oss med följande info:
1. Namn
2. Ålder
3. Mål med din kurs. Satsar du på dansen eller sången eller båda delarna?
4. Danskunskap/ sång erfarenhet?
Platserna går till de som först gjort sin ansökan i tur ordning!
Maila till info@artistique.se
HT-2018
Fördelade enligt följande. 
Minimum 100 h teknik klasser / termin. 
Vi ser gärna att man tar extra klasser på skolan, 
tillsammans i det schema lagda programmets timmar.
Detta schema läggs av den konstnärliga ledaren utefter ansökningars intresse
förklaring för att ge den bredd som behövs i dagens dans värld!
OBS! Detta innebär att gruppen dansar både med andra utvalda klasser samt individuell träning i form av
repertoar och tekniskt individuella klasser som behövs utefter gruppens dynamik

Kursavgift 22000:- / år (Avbetalning är möjlig men du 
förbinder dig att betala hela avgiften)
Programmet erbjuder dig kontinuerlig träning under höst 
och vårtermin med Jullov, sportlov och påsklov såsom övriga skolors ledighet. 
Projekt såsom kreativt och koreografiskt eget arbete
kan komma att läggas till/ bytas ut vid behov. 
Presentation av elev och arbete presenteras 
på professionell  scen varje termin 
( Stora teatern.) 
1 veckas träning kan se ut så här:
Schemat kommer sättas exakt efter de anmäldas behov och personliga utveckling. (Den kan skiljas något från person till person)
1,5 h x 2 balett/jazz
1,5 h x 2 contemporary (Jazz / Modernt/Hiphop)
1,5 H musikal teater
1 h Hiphop / Street/Jazz / 
SÅNG / YOGA utefter deltagarnas behov och individuella inriktning/projektarbete / föreläsning
Lärare i programmet:  Caroline Nithander, Pernilla Ekstrand, My Josefsson och Evelyn Jons
Du måste fyllt 17 år för att delta i programmet. 
Vi ser gärna att du inte är äldre än 25 år för att delta. 
Dina förkunskaper bör vara minst 5 år av dans,
Gymnastik, Musikal teater eller konståkning tex.
OBS! Denna utbildning ger dig inget diplom som färdig dansare. 
Detta är ett program som ger dig såpass många danstimmar att du 
på eget bevåg kan utveckla din danskunskap. 
Linjen ger dig en individuell kunskapsutveckling.

Du kan gå programmet på nytt, om du vill fortsätta att utvecklas. 
Programmet ger dig möjlighet att på hemmaplan få utveckla
dig som dansare. 
Idag reser många till New York för att fortbilda sig inom den moderna dans/musikal kulturen,
men vi vill ge er möjligheterna här! 
Om du vill söka till en preofessionell dansarutbildning 
eller satsa på att bli danslärare bör du tala om detta 
för oss vid terminsstart för att vi skall kunna ge dig 
det fokus som just du behöver ha. Ingen audition krävs,
eftersom linjen är individuellt utvecklande. 
15 platser finns och det är de som anmäler sig först 
som tar platsen i klassen år 18/19.

Om kunskapsnivån för någon kräver att gå andra kurser innan denna förberedande linje påbörjas, förbehåller vi oss rätten att samspråka kring detta med eleven i fråga. Programmet skall vara individuellt utvecklande och tempot kan bli högt!!!

I samarbete med
"Kurser.se"
"Danskurser i Göteborg"
"Studieförbundet BILDA"

 
 
 

0735-108027

Artistique samarbetar med Studieförbundet Bilda.

Vill du börja hos oss?

Eller vill du att vi ringer dig?