Dansskola Göteborg

Danskurser Göteborg

Vilken danskurs ska jag välja? - Börja läsa här och se vilken av kurserna som du skall välja mellan;

-Showgrupper - passar dig som gillar de lite fräckare danserna. Här jobbar vi med de kommersiella danserna, såsom streetdance och jazzdans i en härlig inspirerande anda. Från 3 år upp till tonår i olika nivåer. Välj SG1 (rytmik) om du är helt nybörjare och är mellan 3-5 år.

-Danslinjen / Cheer / Performance grupper / Crews:
är till för dig som vill bredda och FÖRDJUPA dina danstekniska kunskaper och som har tidigare förkunskaper. Passar utmärkt för dig som senare vill söka till deltagande av tävlingar eller att dansa professionellt. Vi jobbar rent tekniskt i de klassiska dansstilarna såsom balett, jazz och modernt med inslag av urbana dansstilar som tex street fusion, Contemporary eller Hiphop.

-Specifika dansstilar vuxna och barn:
High Heels, Musikalteater, Streetjazz, Jazz dans, Tåspetsklass, Akrobatik, Feminine street, Hiphop / Break och Commercial, Feminine jazz fusion, Jazzteknik, Street Fusion, Balett, Contemporary Fusion, MTV-Fusion, förälder & barn hiphop, BARRE och Dancehall.

-Motionskurser 
för dig som vill röra på dig, skratta och ha kul på din träning. För både vuxna och teens. Välj mellan olika STRENGTH klasser, Dancin´G och Zumba,Zumba Toning, ZUMBA STEP, PILATES och YOGA. Läs gärna mer under rubriken YOGA/PILATES

-1 årig dans & pedagogiklinje för dig som vill nå drömmen om att bli dansare eller pedagog. Du dansar minst 200 h på ett år, vi kommer hjälpa dig och ditt mål att göra bra audition och kanske komplettera dina tekniska meriter inför din karriär. Detta är en linje för dig som vill fokusera på plugg/arbete dagtid och våga prova din dröm på kvällstid. Du måste vara minst 18 år för att söka linjen. Vi utvecklar dig individuellt i en klass med likasinnade dans kollegor. Ansök genom att skicka ett mail till info@artistique.se. 
Scrolla längst ned för mer info och anmälan till audition.


Kontakta oss om du vill ha hjälp att välja, 0735-108027
Danskurser Göteborg

Kursbeskrivningar


Kursbeskrivning Barn - Ungdom

Nyhet:

Sing & Perform
är kursen för dig som vill utveckla din identitet som artist inom särskilt sång. Hitta din egen röst och förstärk dina särdrag.
Med hjälp av bla improvisations- och spontanitetsövningar får du möjlighet att utvecklas på individuell nivå samt träna på att tolka en låt och göra den till din. Vi arbetar parallellt med stageing och enklare koreografi för att förstärka budskap och scennärvaro.

Barnteater 7-10 år
I denna kursen kommer du få lära dig lättare improvisation, gestaltning av olika känslor och miljöer samt testa att få gå in i en annan persons liv och lättare manustext. Du kommer även få testa på olika dramaövningar. 

 

Teater 11-16 år
I denna kursen kommer du få lära dig improvisation, gestaltningar av olika känslor och miljöer. Du kommer att få testa att gå in i en annan persons liv och agera på scen. Du kommer också få testa på manustext och utveckla din fysiska gestaltning. Du kommer även få testa på olika dramaövningar.


Musikal teater
Älskar du musikaler? Har du alltid drömt om att få göra pampiga show-nummer?
Sjunga och dansa och ge allt i de mest älskade musikal-låtarna? Då är detta kursen för dig!
Vi jobbar med sången först, utvecklar stämmor och sedan tolkar vi en musikal och sätter en koreografi till den. Teater är viktigt och även det en erfarenhet rikare i kursen.


SHOWGRUPPER
Här dansar du en kommersiell danskurs = showgrupp. Tillsammans med eleverna jobbar vi med koreografier i olika dansstilar. Kursen blir väldigt omväxlande och fartfylld, genom de fräckare och mer igenkännande dansstilarna såsom Street/Jazz.

Det du gillar mest, att dansa, är huvudsak för dessa grupper! Efter respektive grupps utveckling är målet att dansa så många olika dansstilar som möjligt. Läraren pratar med gruppen vid varje termins start för att se vad målen är för eleverna! Utifrån det kan vi blanda dansstilar så som tex Street-Jazz, Hiphop, Modernt, Jazz, Disco och Akrobatik. Alla utvecklas individuellt i takt med de olika inriktningar som gruppen är nyfiken på. Nybörjare eller tidigare erfarenhet av dans spelar ingen roll! Huvudsaken är att växa som person, dansa och ha kul! Superbra att kombinera både med Hiphop kurser och danslinjen tex.

DANSLINJEN
-för dig som dansat tidigare och vill gå vidare i kunskapsnivå.

DL finns i nivå 1-6  (från 6 år och upp till tonår)
För dig som vill gå vidare rent tekniskt med dansen och som vill bli en riktigt duktig dansare!
Denna kurs förbereder dig med goda klassiska grunder i tex Balett, Jazz, Modernt och Akrobatik och fortsättningsvis utvecklas gemensamt och individuellt i din grupp. Lyfta benen till huvudet eller snurra 2-3 varv i en piruett. Du bestämmer själv hur mycket tid du vill lägga på dansen.

Forma ditt eget schema och dansa 1 eller flera gånger per vecka. Kontakta gärna oss om du vill ha hjälp. Vi hjälper er att göra rätt gruppval.


Artistique Performance:
I dessa grupper kommer vi jobba med team känsla och med de elever som verkligen vill utvecklas inom dans. Koreografier kommer att arbetas fram med olika lärare och vi vill gärna se att de som deltar agerar professionellt och kommer att delta vid olika evenemang som efterhand kan komma att efterfrågas.
Vi kommer jobba intensivt och hårt som ett dance crew;) Men samtidigt skall fokus vara på att ha kul så klart. Ni kommer att lära er att anpassa er till flera dansare i samma grupp och att klara av det sociala spelet mellan olika erfarna dansare på ett proffsigt vis. Gruppen skall utvecklas tillsammans och få en bra sammanhållning. Vi kräver att ni tar minst 2-3 klasser i veckan. Att utvecklas parallellt med dansutbildning såsom tex dansgymnasie eller sportgymnasie är ett utmärkt sätt att få bredd i sin dans. Men vi är måna om att teknik och styrka tränas parallellt med denna klass för att klara av tempot och  kan komma att kräva att elevers deltagande i gruppen kan behöva kompletteras med andra kurser.


Akrobatik:
För dig som tycker att din lektion skall handla om akrobatiska trix. Detta skall ge dig både grunder i akrobatik, men även utveckla dig som redan gått akrobatik tidigare. Utvecklingen är helt individuell och kursen skall ge dig tid med en lärare som kan hålla elever en och en för att kunna fördjupa sig på det plan var och en känner sig utmanad till;) Stå på händer, volta eller bli bra på rondater, ditt mål sätter inga gränser i denna kurs!
Olika grupper i nybörjarnivå och fortsättningsnivå finns att välja i anmälan. Se schema.

Jazz and jumps
I denna kurs tränar vi upp styrkan och tekniken för att kunna göra fantastiska hopp. Sedan sätter vi ihop det med ett fartfyllt jazz nummer. Du får träna upp musklerna i kroppen tillsammans med diagonaler och koreografi arbete.


Contemporary- Akro/ Floorwork
Vi tränar på att bli bekväma med golvet och att göra de tricks du ser i contemporary nummer på TV och blandar allt i en känslosam koreografi. Du får träna på diverse kullebytt-varianter, bryggor, hjulningar och andra tricks tillsammans med slides och rullningar. Vi kommer även jobba med uttryck och känslor i dansen.


Balett mini: från 3 år
Detta är en kurs för dig som snyggt och prydligt vill lära dig allt om kroppens balans och smidighet. Vi jobbar för dansglädjen i baletten och låter barnen få vara barn i danssalen. Vi följer varje barns utveckling och dennes personliga behov i grupp.

Balett: från 6 år och upp
Kursen ger dig alla grunder i balett. Hitta din styrka,linjer och smidighet med hjälp av baletten.
Alla dansstilar bygger på ett eller annat sätt på balettens grunder och nu vill vi utveckla detta till en kompletterande dansform. För att stärka dig och din kropp. Stärka din teknik genom stång övningar och samtidigt ge dig bra grunder. Ett sätt att dansa balett på ett roligt sätt med Dansglädje och modernt tänk i fokus!!

Cheer, & Akrobatik
Dansen är snabb och teknisk. Vi bygger pyramider, tränar akrobatik och dansar koreograferad dans till oftast rätt så snabba danskombinationer. Allt handlar om att dansa i trupp, samarbeta och känna gemenskap. Detta är gruppen För dig som gillar att jobba hårt på dansen och att jobba i grupp.

DANCEHALL - Fortsättning samt nybörjare. Olika åldrar, se schema.
I våran kurs kommer Jamaikanska och Karibiska rytmer att mötas av musiken.
Afro och Street ger denna kurs en stark och tuff karaktär med mycket energi på din dansklass. Härlig musik med stort utrymme för individualitet i alla steg och rörelser. Sväng på höfterna och låt dig ryckas med!

DISCO STYLE
En fartfylld danslektion med snabba kombinationer till disco musik.
Smidighet, teknik, hopp och showdans i Disco style. Passar de flesta som dansat någon form av dans tidigare. Så du bör har någon tidigare förkunskap av dans sedan tidigare för att hoppa in i kursen!


Hiphop / BREAK
Nu presenterar vi en efterlängtad kurs i Hiphop & Breaking. Kursen ger dig grunder i Hiphop kombinerat med Break för att få en bredd i kursen. Så småningom skall vi kunna sätta ihop dansnummer att showa med. Vi ser gärna att Breaking kursen börjar vid ung ålder för att bli vän med "golvet". Du som är äldre får lite golv arbete i våra hiphop klasser.

Hiphop /Break Förälder & BARN
Vi vill få in killarna i danssalen. Detta gör vi i form av en rolig klass i Hiphop/ break tillsammans med ditt barn.
Svettas och ha kul tillsammans. Gå hem och fortsätt öva på koreografin ihop! En härlig stund tillsammans med papa och barn. Barnet kan vara upp till ca 9 år, flicka eller pojke spelar ingen roll. Vi ser dock helst att man ej är yngre än 6 år. Barnet skall tillsammans med dig som vuxen ha tålamod att få instruktioner och att följa läraren till fräck musik!

HIPHOP

Den senaste hiphopen till de härligaste låtarna presenterar vi i denna dansgrupp. Den gamla hiphopen blandas med den nya och läraren försöker ge dig en bredd i hiphopen. Finns i olika åldrar, nivåer.Både nybörjar grupper, samt till er som dansat tidigare! Passar Barn, Tonår och vuxna.


MTV -FUSION

Här dansar vi tillsammans för att ha kul och för att uppmuntra varandra i fräcka comersiella koreografier. Vi inriktar oss på comercial dance som är en blandning av både jazz, hiphop och contemporary. Passar jättebra för dig som har svårt att välja dansstil eller bara vill lära dig lite av varje! Vi tränar upp vår koordinationsförmåga och taktkänsla till en stor variation av den bästa musiken från MTV. Passar alla oavsett dansbakgrund!


Street jazz

Strret jazz bygger på streetens dansgrund men blandas med de tekniska skillsen från jazzen.
För dig som helt enkelt vill blanda teknik med de tuffare inslagen i dansen. En hårdare dans attityd och fräcka kombinationer blandat med isolations och piruetter!


B

Kursbeskrivning Tonår - Vuxna


WOMEN MOVES

För dig som vill blanda träningen med dans. Jazz och styrka!
Målet är att bygga en förståelse för hur din kropp fungerar  

För alla stela ryggar och nackar jobbar vi med mycket styrke träning som är sund för din vardag.
Dans passet ger dig en medvetenhet och god kondition.
Pricken över i: et är att vi dansar koreograferad dans och har roligt!
Koreografierna anpassas utefter deltagarnas möjlighet att utvecklas till Radio hits.
Fokus är att din träning skall komma genom skratt och allt för att stärka KVINNAN!


BARRE

En stärkande träning genom användning av balett dansösernas stång övningar.
Kursen ger dig möjlighet att kontrollera din kropp på ett nytt sätt. Du förbättrar din
hållning, blir stark och övar upp dina muskler så de blir långa istället för kompakta.


BALETT
En klass för dig som vuxen i balett. Hitta dina linjer och spänst i kroppen. Vi jobbar med grunder och positioner!
En grupp hålls för vuxna nybörjare och för dig mer erfarenhet går det bra att kombinera med tåspetsklass.
Se schema.


HIGH HEELS

På denna klassen dansar vi i klackar till olika typer av kommersiell musik. Det är en klass där du kommer behöva plocka fram attityd och din inre gudinna. Uner klassen jobbar vi med olika typer av gångteknik och även utmana din balans. Vi kommer att göra olika typer av koreografier för att ge dig så mycket självsäkerhet som möjligt och lära dig att bemästra the technique of heels. Denna klass är bra att komplettera med tex Jazz dans. Som även denna dansstil bygger på men av inslag av lite andra commerciella influenser. 
ObS! Klackskor!


Contemporary Fusion

Contemporaryns organiska rörelsemönster möter dynamiken i kommersiell street.
Klassen inleds med en kort teknikuppvärmning som sedan följs av floorwork
övningar med en del akrobatiska inslag. Slutligen avslutas klassen med en
danskombination. Tidigare danserfarenhet krävs.


Contemporary
I contemporary får du dansa en blandning av jazz, modernt och balett. Stilen är lyrisk i sitt uttryck med mjuka och organiska rörelser. Dansen slog igenom och blev allmänt populär med programmet "So you think you can dance" där flera av de mest populära och känslomässigt engagerade koreografierna har varit just Contemporary.


Dancehall

I våran kurs kommer Jamaikanska och Karibiska rytmer att blandas. Afro och Street ger denna dans en stark och tuff karaktär med mycket energi på din dansklass. Härlig musik med stort utrymme för individualitet i alla steg och rörelser. Sväng på höfterna och låt dig ryckas med!


Jazz dans

Jazzen är en starkt tekniskt dansstil. Här tränar vi allt från tonduer, reaches, isolations och höga hopp. Klassen ger dig en enorm styrka både tekniskt och motoriskt. För att nå maximal stiltolkning utförs jazz dans kombinationer till musik du känner igen. Kanske både från dagens hits eller Janet Jackson från 80 talet.
Det var just på 80 talet som jazzen hade sin största expandering och blev en mycket populär dansstil efter baletten;)

I höst erbjuds jazz i women moves samt i Contemporary jazz fortsättning.
För barn finns en jazz klass som kallas Jazz & Jumps:)


Feminine Street
Lär dig att hitta ditt feminina uttryck samtidigt som vi svettas och har kul tillsammans. Kursen handlar om att uppmuntra varandra och att våga vara stark i sin femininitet genom att utforska olika stilar med en touch av sassy-ness. Vi jobbar för att få en större kroppskontroll i olika muskelgrupper till dom bästa Rnb och hiphop låtarna

Feminine Fusion fortsättning

För dig som dansat mycket jazz och contemporary,
Låt denna klass plocka fram din inre diva!

Vi kommer jobba mycket med känsla och uttryck samt låta kroppen växla mellan mjukare och hårdare rörelser.
Klassen innehåller inslag från bland annat hiphop, jazz och en gnutta salsa, allt med en feminine touch.


Privatklass
En klass full av möjligheter och egna önskemål. Här kan vi anpassa både längd och innehåll efter önskemål. Minst 30 minuter.
Vill du jobba på din teknik? Vill du skapa ett solo? Inget är omöjligt!
 

HIPHOP COMMERCIAL:
Den senaste hiphopen till de härligaste låtarna blandar vi gärna med den gamla klassiska hiphopen i denna dansgrupp. Även viss golvarbete kan förekomma i dessa grupper. (Utefter deltagarnas förutsättningar)

Finns i olika åldrar och nybörjar grupper, samt till er som dansat tidigare!

MUSIKAL TEATER

En musikal upplevelse med koreografi, sång och teater.  Vi sjunger och dansar och spelar teater MED EN AV  Göteborgs stora musikal artister Evelyn Jons. Evelyn kan ge dig som vill privata sånglektioner och hon kan ge ER i musikalgruppen är oerhörd kompetens och utveckling för dig som artist!
För dig som älskar sång,dans och teater!!!
Olika grupper för barn och vuxna!

Förberedande 1-årig med DANS & sång START v 36 HT -2020

För dig som vill fördjupa dina danskunskaper på individuell nivå. Även för dig som vill lära dig om pedagogik och hur man lär ut dans till barn och vuxna. 
För dig som går eller precis gått ut ett dansgymnasium och vill bredda dina tekniska dans skills och lära dig hur auditions går till.
Öva på att skriva cv och få tips om hur du sedan börjar att utforska dansvärlden och marknadsföra dig själv.

För dig som satsar på tex gymnasium/universitet men som samtidigt vill arbeta/gå i skolan dagtid och satsa på din blivande dans dröm på kvällstid.

Denna linjen vill ge dig en individuell teknisk kunskap och 
bredd inom dagens modernare efterfrågan i både dans och pedagogik. 
För att söka till linjen behöver du skicka ett mail 
till oss med följande info:
1. Namn
2. Ålder
3. Mål med din kurs. Satsar du på dansen eller sången eller båda delarna?
4. Danskunskap? Du bör ha goda danskunskaper. 
Platserna går till de som först gjort sin ansökan i tur ordning!
Maila till info@artistique.se
Läsår 2020/2021
Fördelade enligt följande. 
Minimum 100 danstimmar per termin. 
Vi ser gärna att man tar extra klasser på skolan, 
utöver det schema lagda programmets timmar för att komplettera dina personliga dansstilar. 
Detta schema läggs av den konstnärliga ledaren efter ansökningstidens slut. 

OBS! Detta innebär att gruppen dansar både med andra utvalda klasser samt individuell träning i form av
repertoar och tekniskt individuella klasser som behövs utefter gruppens dynamik

Kursavgift 25000:- / år (Avbetalning är möjlig men du 
förbinder dig att betala hela avgiften)
Programmet erbjuder dig kontinuerlig träning under höst 
och vårtermin med Jullov, sportlov och påsklov såsom övriga skolors ledighet. 
Projekt såsom kreativt och koreografiskt eget arbete
kan komma att läggas till/ bytas ut vid behov. 
Presentation av elev och arbete presenteras 
på professionell  scen varje termin 
( Stora teatern.) 
1 veckas träning kan se ut så här:
Schemat kommer sättas exakt efter de anmäldas behov och personliga utveckling. (Den kan skiljas något från person till person)
1,5 h x 2 balett/jazz/modernt
1 h x 2 contemporary / barre/ modernt
Lägg till minst 2 egen valda klasser och utveckla din dansstil så mycket du orkar:
Hiphop / Street/Jazz /
High heels / Dancehall eller YOGA utefter enskild deltagarnas behov.
2-3 h / vecka egen repertoar/koreografiskt skapande i bokad danssal.
4 helger kommer bestå av teknik, pedagogik och tex audition träning i både moderna och kommersiella dansstilar, samt föreläsningar som behövs för att utveckla deltagarnas profession. (fredag eller lördag bokas 3 h efterhand utav konstnärlige ledaren)
Dansträningens år består av minimum 200 h.
Lärare i programmet:  Jenny Balkerud, Pernilla Ekstrand, My Josefsson och Tanja Andersson. 
Du måste fyllt minst 17 år för att delta i programmet. 
Vi ser gärna att du inte är äldre än 30 år för att delta. 
Dina förkunskaper är rekommenderade till mycket goda inom dans, Gymnastik, Musikal teater eller konståkning tex.
OBS! Denna utbildning ger dig inget diplom som färdig dansare. 
Detta är ett program som ger dig såpass många danstimmar att du 
på eget bevåg kan utveckla din danskunskap. 
Linjen ger dig en individuell kunskapsutveckling.

Du kan gå programmet på nytt, om du vill fortsätta att utvecklas efter ditt första år. 
Programmet ger dig möjlighet att på hemmaplan få utveckla
dig som dansare. 
Idag reser många till New York för att fortbilda sig inom den moderna dans kulturen,
men vi vill ge dig möjligheterna här! 
Om du vill söka till en preofessionell dansarutbildning 
eller satsa på att bli danslärare bör du tala om detta 
för oss vid terminsstart för att vi skall kunna ge dig 
det fokus som just du behöver ha. Ingen audition krävs,
eftersom linjen är individuellt utvecklande. 
8 platser finns och det är de som anmäler sig först 
som tar platsen i klassen år 2020.

Om kunskapsnivån för någon kräver att gå andra kurser innan denna förberedande linje påbörjas, förbehåller vi oss rätten att samspråka kring detta med eleven i fråga. Programmet skall vara individuellt utvecklande och tempot kan bli högt!!!

I samarbete med
"Kurser.se"
"Danskurser i Göteborg"
"Studieförbundet BILDA"

 
 
 

0735-108027

Vill du börja hos oss?

Eller vill du att vi ringer dig?